Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından ilçenin Kestaneci mahallesinde bulunan Uzun Mehmet anıtı yenilenerek 8 Kasım Uzun Mehmet’i anma ve kömürün bulunuş gününe hazır hale getirildiği şöyle açıklandı.



ÇALIŞMALAR 6 AYDA TAMAMLANDI..

Kdz.Ereğli Belediyesi tarafından 6 ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında 300 metrekare alan içerisindeki Uzun Mehmet anıtı, burada bulunan su deposunun yer altına alınmasıyla bin metrekare alana kavuşturularak baştan aşağıya yenilendi.

Yenileme projesi kapsamında peyzaj mimarisinin en güzel örnekleri ile bezenmiş çiçeklendirme tasarımlarıyla da alana estetik bir görünüm kazandırıldı.





BAŞKAN UYSAL: EREĞLİ’MİZE HAYIRLI OLSUN..

Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 8 Kasım törenlerine hazır hale getirilen anıtta yapılan son çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Uysal, göreve geldiklerinde Ereğli’nin tarihine sahip çıkacaklarını söylediklerini belirterek; “Söz verdiğimiz gibi, kömürü bulan ve ilçe tarihimizin önemli bir değeri olan Uzun Mehmet’in anıtını yeniledik ve yarın burada yapacağımız törenlere hazır hale getirdik. Ben yeni Uzun Mehmet Anıtımızın hayırlı olmasını diliyorum. Bölgemizin gelişmesine taşkömürünü bularak büyük katkı sağlayan Uzun Mehmet ve tüm maden şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.