Kandilli’ye Vali Mustafa Tutulmaz da geldi. 26 Ekim 2020’e kadar bir çok vali, milletvekili, il ve ilçe başkanı ile belediye başkanlarının gelip gittiği varagel başının son konuğu oldu Mustafa Tutulmaz. Beraberindeki Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Saffet Bozkurt, bazı il genel meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette, Kandillli için en son ilçe kaymakamlığı tarafından hazırlanan “Uzun Mehmet Eğitim Köyü” proje tanıtıldı.

Sekiz dakikalık video tanıtımında, Kandilli Başı ile Varagel arasındaki alanda kurulması düşünülen Uzun Mehmet Köyü’nde, çocuklara çok yönlü eğitim verileceği tesislerin örneklemeleri görsel açıdan anlatılırken, heyecan yarattı. Göç veren Kandilli’nin yeniden ayağa kaldırılmasını da amaçlayan ve çok beğenilen projeyle ilgili olarak konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, bu konunun üzerinde çalışılması gerektiğini ve son aşamaya getirilmesini getirirken “Heyecan uyandıran projeler için kaynak bulma derdi olmaz!” dedi.

Kandilli’ye gelmeden önce 2010 yılında tarihi buharlı lokomotifi kesilip MKE’ye hurda olarak gönderilen ve rayları sökülen demiryollarında yapılan inceleme hakkında bilgi de veren Vali Tutulmaz, 14 kilometrelik güzergahın bisiklet yolu olarak değerlendirileceğini söyledi. Vali Tutulmaz, var olan demiryolunun yeniden işler hale getirilip getirilmeyeceğini soran arkadaşımız Eyüp Bektaş’ın düşüncesini de elektrikli sistem ile gündeme alınabileceğini de ifade etti.