Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, GMİS Armutçuk Şube Yönetiminin ziyaretinde yaptığı açıklamasında, bölge ve ülke için önemli bir yere sahip olan Uzun Mehmet'e yakışır bir anıtın oluşturulması için sendikanın öncülük yapmasını istedi. Uzun Mehmet'i anma günüyle ilgili olarak da hem Kdz.Ereğli hem de  Zonguldak'ta iki ayrı tarihte tören yapılmasının da yanlışlığına dikkat çekildi.

Kaymakam Çay: Kimseyi kırmadan, dökmeden, birlik ve beraberlik içerisinde, bulunduğun çevre ile de kaynaşarak hareket etmekte her zaman fayda vardır. Ben şuyum, buyum dememek gerekir, makamlar gelip geçicidir. Bugün etrafında 100 kişi varsa yarın etrafında o bir kişiyi de bulamazsın. Sorunlar birlik ve beraberlik içerisinde çözülür.

Başkan Mutlu: Ereğli'den kopuk yaşadık. Ereğli'yi yanımıza almak, yeniden Ereğli ile kenetlenmek için girişimlerimize bağladık. Uzun Mehmet bizim onur ve gurur kaynağımızdır. 8 Kasım tarihinde Uzun Mehmet'i anma törenleri yapılıyor sadece 2 saatlik bir tören. Ayrıca Zonguldak'ta da Uzun Mehmet'i anma etkinlikleri yapılıyor. İnşallah bu düzelecek. Anıt için ise ilk adımı atıyoruz.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu ve Yönetim Kurulu üyeleri Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı makamında ziyaret ettiler. Yapılan ve yapılması hedeflenen çalışmalar ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmak istediklerini belirterek açıklamasına başlayan Şube Başkanı İsa Mutlu, Kdz.Ereğli ile Kandilli arasında yaşanan kopukluğun giderilmesi için yeni bir hareket başlattıklarını, bu anlamda 18 Kasım tarihinde Kdz.Ereğli'de etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

EREĞLİ'DEN KOPUK YAŞADIK

Uzunmehmet'in kömürü buluşu nedeniyle Kdz.Ereğli ve Zonguldak'ta iki ayrı tören yapıldığına da dikkati çeken Mutlu, Kestaneci Köyünde yeni bir Uzunmehmet anıtı yapabilmek hedefinde olduklarını söyledi. Konuşmasına terör saldırılarında askerler ve Van'da meydana gelen depremin ardından hayatlarını kaybeden vatandaşlar nedeniyle başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, Uzun yıllar Ereğli'den kopuk yaşadık. Yeniden Ereğli'yi yanımıza almak, yeniden Ereğli ile kenetlenmek için girişimlerimize bağladık. Uzun Mehmet bizim onur ve gurur kaynağımızdır. Yine Kandilli'nin, Ereğli'nin Zonguldak'ın tüm Türkiye'nin Uzun Mehmet gurur kaynağıdır. Üzülerek ifade ediyorum ki Ereğli'de 8 Kasım tarihinde Uzun Mehmet'i anma törenleri yapılıyor sadece 2 saatlik bir tören. Ayrıca akabinde de Zonguldak'ta da Uzun Mehmet'i anma etkinlikleri yapılıyor. İnşallah bu düzelecek. 14 Kasım Pazartesi günü akşam 18.00'de Uzunmehmet'i anma programı etkinlikleri çerçevesinde bir programımız olacak. Kdz.Ereğli ile yeniden biraraya gelebilmek için adımı atıyoruz ve bunlara devam edeceğiz sözleri ile konuştu.

ÖNCÜLÜK YAPIN
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı açıklamasında, GMİS Armutçuk Şubesi'nin gerek Zonguldak gerekse ülke için önemli olan Uzun Mehmet'e yakışır bir anıtın oluşturulması için öncülük yapmasını, projesi hazır olan bu tarihe sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı. Birlik ve beraberlik içerisinde sorunların üstesinden gelinebileceğini belirten Kaymakam Çay, koltukların geçici yapılan hizmetlerin ise kalıcı olduğunu söyledi.

ZOR ŞARTLARDA HİZMET VERİYOR
Kaymakam Çay açıklamasında, Kdz.Ereğli olsun Kandilli olsun Alaplı olsun bir bütündür. Armutçuk'taki müessese sanki Ereğli'nin dışındaymış gibi kalıyor. Müessesenin Kdz.Ereğli ile kaynaşması gerekir. Daha önceki sendika yöneticileri de gelip girişimde bulundular. Biz çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır, herkes bir adım daha ileriye gitmek için uğraşır. Kimseyi kırmadan, dökmeden, birlik ve beraberlik içerisinde, bulunduğun çevre ile de kaynaşarak hareket etmekte her zaman fayda vardır. Ben şuyum, buyum dememek gerekir, makamlar gelip geçicidir. Bugün etrafında 100 kişi varsa yarın etrafında o 1 kişiyi de bulamazsın. Gerçekten zor şartlarda maden işçisi hizmet veriyor. Bizden ne gerekiyorsa her zaman yanınızdayız, sizlerin sorununuz bizlerin sorunudur. Uzun Mehmet gerek bölge gerek ülke için son derece önemli.

PROJEYE SAHİP ÇIKIN
Kdz.Ereğli Kestaneci Mahallesi'nde bulunan Uzun Mehmet anıtının yakışır bir şekilde olması gerekir. Bunun ile ilgili proje belediyede var. Belediye bu konuda destek veriyor, sizin bu konuda öncülük yapmanızı ve bölgeye güzel bir tesisi kazandırmanızı öneriyorum. Yine Uzun Mehmet'i anlatan okullar arasında çeşitli yarışmalar düzenlenebilir, bu yarışmalara ufak da olsa bir hediye koyabilirsiniz. Avrupa kenti dediğimiz Kdz.Ereğli'de dışarıdan misafirler geldiğinde Uzun Mehmet'in anıtını ve tarihini gösterir bir yere götürebilmemiz gerekir. 14 Kasım tarihinde gerçekleştireceğiniz etkinlikte Kdz.Ereğli'ye bölge halkına bu müjdeyi verebilirsiniz. Biz Kaymakamlık olarak üzerimize düşen her türlü desteği vermeye de hazırız dedi.

YERİNE GETİRECEĞİZ
GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu'da Kaymakam İbrahim Çay'ın bu konudaki destek ve önerilerini belirten konuşmasının ardından, Gerçekten çok mutlu olduk, bu bizim için bir başlangıç, güzel işler yapmak istiyoruz. Kaymakamımızın bu konuda bize tam destek vermesi yanımızda olacağını belirtmesi bizleri mutlu etmiştir. Konu ile ilgili girişimlerde bulunup öncülük yapacağız ve bölgemize böyle bir tesisin kazandırılması için üzerimize düşen tüm sorumluluklarını yerine getireceğiz sözleri ile yanıt verdi.