8 Kasım Uzun Mehmet’i  Anma ve Kömür’ün  Bulunuş Günü” Kutlama programı İlçe Kutlama Komitesi tarafından açıklandı. TTK Armutçuk Müessesesi’nin düzenlediği tören 8 Kasım 2013 Cuma günü  09.40’da Uzun Mehmet’in doğduğu Kestaneci Mahallesi’ndeki anıt önünde yapılacak.

 

Daha önceleri “8 Kasım Dünya Kömür Günü ve Uzun Mehmet’i Anma Günü” olarak Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler, bu kez İlçe Kutlama Komitesi tarafından gerçekleştiriliyor. Komitenin gönderdiği programın kapağında; Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kömür  Türkiye'yi İhya Edecek Bir Servettir" sözleri yer alıyor.

 

KUTLAMA TÖRENİ

 

 

09.40   Okulları Temsil edecek öğrenci ve  sorumlu öğretmenlerin Bayrak ve Flamaları ile Uzun Mehmet Anıtı önünde yerlerini  almaları.

 

09.45   Sivil - askeri personel ve daire müdürleriyle okul  müdürlerinin Uzun Mehmet Anıtı önünde yerlerini almaları

      

09.55   Kaymakam, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı ile  Belediye Başkanının yerlerini almaları

 

10.00   Çelenk Sunma Programının Kdz.Ereğli Beden Eğt.  İlçe Formatörü Serkan KELEŞ tarafından sunumu

 

10.01   Çelenk sunumu

 

10.05   Saygı duruşu,İstiklal Marşımızın söylenmesi ve  Bayrağımızın göndere çekilmesi

 

10.10  Protokol konuşmaları         

 

10.20 Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması için  T.T.K Armutçuk Taşkömürü İşletme Müessese Müdür Yardımcısı (Teknik) Fazlı UNCU’nun konuşması

 

10.40  Şiir ve Kompozisyonların okunması

 

10.50  Armutçuk Ortaokulu ve Armutçuk Madenci İlkokulu  Müdürlüklerince hazırlanan “Maden Ocağı”adlı Tiyatro  Gösterimi

 

11.05   İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce  l.Kademe/İlkokul-   2.Kademe/Ortaokul-.Kademe/Lise öğrencileri arasında  açılan resim,şiir okuma ve kompozisyon yarışmalarında  dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi           

 

11.10  Töreninin sona ermesi

 

Not: Hava koşullarının olumsuzluğu durumunda, çelenk koyma töreninin ardından program Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de gerçekleştirilecek.