Ankara’da düzenlenen “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” mitingi alanında gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırı şiddetli kınanıyor.

Saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Konu ile ilgili gazetemiz merkezine ulaşan açıklamalar şu şekilde:

 

AKP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI FARUK ÇATUROĞLU VE CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Çaturoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, her türlü terörü lanetlediğini belirtti.

Ankara’daki terör saldırısının, ülkenin huzurunu bozmaya yönelik olduğunu kaydeden Çaturoğlu, "Menfur terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, şehit olan güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Gün birlik olma, tek vücut olma günüdür. İnanıyorum ki devletimiz bu tür saldırıların da her zaman üstesinden gelecektir" ifadesini kullandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Terör nereden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin terörü lanetliyorum" dedi.

Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye’deki terör olaylarında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Demirtaş, "Üzücü olayların yaşanmamasını, kan ve gözyaşının olmadığı huzur içerisinde bir Türkiye istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI ŞERAFETTİN TURPCU:

 

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ankara’da “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi.

Saldırı haberini Devrek'e bağlı Çayırdeğirmeninde seçim çalışmasını sürdürürken alan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu şunları ifade etti.

"Kan donduran bu patlama haberi hepimizi derinden üzmüştür. Ülkedeki şiddetin, ölümlerin son bulması için yani barış talebiyle sokağa çıkan insanların bombaların hedefi olmasını lanetliyorum. Ortak paydası barış olan ve farklı renklerin bir araya geldiği bu etkinliği kana bulayanların biran önce yakalanmasını istiyoruz. Bu insanlık dışı katliamı gerçekleştirenleri ve terörü destekleyenleri bir kez daha lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

 

 

ALAPLI BELEDİYE BAŞKANI VE AKP İLÇE BAŞKANI MUSTAFA YAVUZ:

 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ve AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Ankara'da sabah meydana gelen patlamayı kınadı.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'nın göbeğinde yaşanan bu olayın faillerin  biran önce bulunmasını istediğini belirtti.

Terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Tekin, "Türkiye'mizin içinde bulunduğu bu zor süreçte halkımız birlik, beraberlik, dayanışma sergileyerek, güçlü ve yürekli duruşla teröre en güzel yanıtı verecektir. Bu saldırılar asla hedefine ulaşamayacak. Bu ülkede kandan ve gözyaşından beslenenler ne yaparsa yapsınlar, bu ülkenin kardeşliğini bozamayacaklardır. Türkiye'nin çatışmaya, kavgaya, savaşa değil, barışa ihtiyacı var" ifadesini kullandı.

AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz ise Ankara'daki patlamayı kınayarak, "Türkiye ne zaman huzur ve istikrar yolunda ilerlemişse birileri Türkiye'nin bu huzura ve bu istikrara kavuşmasından rahatsızlık duymuşlardır. Bu terör saldırıları milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır. Eli kanlı teröristler ve sahipleri, en sert şekilde karşılığını alacaktır" şeklinde konuştu.

 

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT ÖZER:

 

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer,  Ankara'da meydana gelen saldırıyı kınadı.

Özer, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye üzerine son dönemde kara bulut gibi çöken acılara yenisinin eklenmesinin büyük üzüntüsünü yaşadıklarını aktaran Özer, "Ülkemizin içerisinden geçtiği bu ihanet sarmalının ve terör sürecinin bir an evvel sona ermesi en büyük temennimizdir. Elde etmek istedikleri neticelere terör enstrümanına sarılarak ulaşacaklarını düşünenler, büyük bir yanılgı içerisindedirler. Aziz milletimizin sabrı ve metaneti her türlü zorluğun üstesinden gelecek düzeydedir" ifadesini kullandı.

Özer, terörist niyetlerin arka planındaki asıl hedefin ülkenin bölünmez bütünlüğü ve yurttaşların kardeşlik hukuku olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Bu sürecin toplumumuzun tüm kesimlerinde uyandırdığı bilinç, yaratılmak istenen kaotik ortama zemin hazırlanmasının önündeki en büyük engel olmayı sürdürecektir. Ülkemiz üzerinde planlar yapan yurtiçinden ve dışından tüm odakların büyük bir işbirliğiyle yürüttükleri insan onuruna ve yaşamına kasteden art niyetli faaliyetler, milletimizin bu coğrafyada bin yıldır el birliğiyle oluşturduğu milli birlik anlayışı karşısında hiçbir netice alamayacaktır. Ülkenin demokratik yol ve araçlarla tesis ettiği irade üzerinde tesir etmeye, korku ve bezginlik yaratmaya dönük tüm çabalar büyük bir nefret olarak bu oyunun sahiplerine geri dönecektir."

 

GMİS GENEL BAŞKANI AHMET DEMİRCİ:

 

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaparak Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Açıklama şöyle;

“10 Ekim 2015 tarihinde yapılacak olan “Emek, barış, demokrasi” mitingi öncesi, toplanma alanı olan Ankara Tren Garı karşısında meydana gelen iki ayrı patlama sonucu onlarca ölü ve yaralı bulunmaktadır. Büyük bir üzüntü ve öfke içindeyiz.

Terör bu kez; barış, emek ve demokrasi talebiyle meydanlara çıkan emekçileri, emek dostlarını, meslek odalarının mitingini hedef alarak hain ve alçak yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Asıl amaç ülkemizin ve milletimizin bütünlüğü, halkımızın huzur ve güvenidir.

Türkiye’nin huzuruna ve güvenine, birlik ve bütünlüğüne yönelik bu saldırılar bugüne kadar elbette amacına ulaşamamıştır, bundan böyle de asla ve asla ulaşamayacaktır.

Birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmaya hiçbir güç yetmedi, bundan böyle de yetmeyecektir.

Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere bütün siyasi partiler, yetkili ve sorumlu olan kurum ve kuruluşlar, tüm sivil toplum örgütleri ülkemizin birliğine ve insanlarımızın canına kasteden terör olayları karşısında ortak tavrını almalı, katliamın sorumluları ve onların arkasındaki güçler en kısa sürede bulunarak hesap sorulmalıdır. 

Terörü ve teröre destek olanları nefretle kınıyor, terörü lanetliyoruz.

Bu menfur saldırı sonucu hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” 

 

26. DÖNEM ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ADAYI DENİZ YAVUZYILMAZ:

 

26. Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Deniz Yavuzyılmaz, Ankara’da düzenlenmesi planlanan Barış ve Demokrasi mitinginin kana bulanmasını lanetledi.

Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada;

“TERÖR VE TERÖRİSTLERİ LANETLİYORUM!

Canımızı acıttılar...
En derinden yaraladılar bizi...

GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA!

BİZ,
İNADINA BARIŞ
İNADINA DEMOKRASİ
DERKEN

Kıydılar Bize...
Kıydılar İnsanlığa...

Başkentimiz Ankara'nın 
Tam ortasında,
Güvenlik Tedbirlerinin
En üst seviyede tutulması gereken 
Bir Miting Toplanma Alanında

Eski TBMM'nin,
19 Mayıs Stadyumu'nun,
Stratejik öneme sahip,
TCDD Tren Gar'ının önünde,

Bu terörist saldırı senaryolarını
Öngöremeyerek,
Engelleyebilecek Tedbirleri Alamayan 
Yetersiz yöneticileri kınıyorum.

Hepsini istifaya, Adalete hesap vermeye
Davet ediyorum!

Patlamada hayatını kaybeden
Vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet,

Yaralılarımıza Acil Şifalar diliyorum.

Türkiye Cumhuriyetimizin 
Başı sağolsun

ŞİMDİ ZAMAN!

DAHA YÜKSEK SESLE
İNADINA BARIŞ
İNADINA BİRLİK BERABERLİK
DEMEK ZAMANIDIR!

ŞİMDİ ZAMAN!

ÜLKEMİZDE 
İFLAS EDEN 
ESKİ SİYASET ANLAYIŞININ YERİNE
YENİ BİR SİYASET ANLAYIŞI
İNŞA ETMEK ZAMANIDIR!”

Açıklamasına yer verdi.

 

EĞİTİM İŞ KDZ. EREĞLİ TEMSİLCİLİĞİ: 

Ankara’da düzenlenen “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” mitingi alanında gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Terör nereden gelirse gelsin bir insanlık suçudur.

Ülkemiz son dönemde yoğun şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Akan kan ve şiddet olaylarının, siyasal iktidarın "iktidardan uzaklaşma" sürecine denk gelmesi asla bir tesadüf olarak kabul edilemez. Kumpas ve kaos siyasetinin ülkemizi sürüklediği yeri artık herkes görmektedir. Tam da 1 Kasım seçimleri öncesi gerçekleştirilen bu saldırı akıllara 7 Haziran seçimlerinden hemen önce Diyarbakır'da ve 20 Temmuz'da Suruç’ta yaşanan bombalı saldırıları getirmiştir. Bir kez daha ülkede şiddet ve kaos ortamı yaratılmaya çalışılmaktadır. Tüm tarafların, yaratılmak istenen kaos ortamına karşı sağduyulu davranması gerekmektedir. Yaşananlar ülkemizde demokrasiye ve hukuka olan ihtiyacı bir kez daha ortaya koymuştur. Unutulmamalıdır ki, terörden ve kaostan beslenenler elbet bir gün hesap verecektir.

Eğitim-İş olarak hükümete çağrıda bulunuyoruz. Saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını, barış içinde, huzurlu, güvenli bir seçim ortamının tesis edilmesini talep ediyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

TZOB GENEL BAŞKANI ŞEMSİ BAYRAKTAR:

 

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesi gerçekleşen iki patlama sonucu çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiği ve yaralandığı terör saldırısını lanetleyerek, “birliğimizi koruyalım, teröre karşı hep beraber karşı duralım, barışın yanında olalım” dedi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, terörün kanlı yüzünü Ankara’nın merkezinde tren garı önünde gösterdiğini bildirdi. Miting için toplanan vatandaşlarımıza yönelik iki patlamanın bölgede adeta katliama neden olduğunu bildiren Bayraktar, şunları kaydetti:

“Çok sayıda insanımızın hayatını kaybettiği ve terör saldırısını şiddete lanetliyorum. Bu saldırılar, birlik ve beraberliğimizi koruma konusunda bizi yıldırmamalı. Birliğimizi koruyalım, insanlık suçu olan teröre karşı hep beraber karşı duralım, barışın yanında olalım.

Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki milletimiz, bütün bu saldırılara rağmen, birlik ve beraberliğini koruyarak, asla yılmayacak, kanlı hesapları boşa çıkaracaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

 

TÜRK EĞİTİM SEN KDZ. EREĞLİ TEMSİLCİLİĞİ:


10 Ekim Cumartesi günü bazı sivil toplum örgütlerinin düzenlediği ve birtakım siyasi partilerin desteklediği mitingde Başbakanlık kaynaklarına göre 86 vatandaşımız vefat etmiş, 186 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Türk Eğitim Sen KDZ Ereğli teşkilatı olarak öncelikle vefat haberlerinin artmaması için dualar ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza sağlık temenni ediyoruz.

Terörün tek kazananı vardır: Terörist. Kaybeden millettir. Hedef milli birliktir. Amaç korkutmak, yıldırmak, huzuru ve güvenliği bozmaktır.

Türk milleti kavgasız gürültüsüz, huzurlu bir hayat istemektedir. Sakinlik ve güvenlik aziz vatandaşlarımızın temel hakkıdır. Gelecekte Ankara'daki katliam ve ızdırabın başka illerde de ortaya çıkmasından endişe etmekteyiz. Siyasi irade terörle mücadelede kendisini sorgulamalı ve güçlü tedbirler almalıdır.
Başkentte bombalar patlamışsa bunun tek sorumlusu elbetteki terör örgütleridir. Ancak zayıflık devlete yakışmaz. İrade ve güvenlikte acziyet yaşanmıştır. İstifa olgusu devreye girmelidir. İçişleri Bakanı, Vali ve Emniyet Müdürü dinlendirilmelidir. Yeni görevlendirmeler yapılmalı ve sorumlular acilen tespit edilmelidir. Katiller tez zamanda en şiddetli cezalara çarptırılmalıdır.

Milletçe çok defa acılar yaşadık. Bugün yine acı içerisindeyiz. Üç günlük yas ilan edilmiştir. Bu yas teröre karşı milli bilinci diri tutmak ve miletimizin duygularına ortak olmak açısından doğru bir karardır.
Türk milleti bugüne kadar karşılaştığı güçlükleri yenmiştir. Yine yeneceğiz. Sıkıntılar, tehditler,  şiddet, patlama vs birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır.