Zonguldak'ta özel bir televizyon kanalında yayınlanan Kurtlar Vadisi dizisine, Zonguldak'tan ikinci transfer gerçekleşti.

Kozlu Beldesi'nde Hasta Takip merkezi'nin sorumlusu olan ve yaptığı çalışmaları ile gündeme gelen Cengiz Alagözoğulları, özel bir televizyonda yayınlanan Kurtlar Vadisi isimli diziye transfer oldu. Dizide, üzerindeki resmi polis kıyafetleri ile polis memurunu canlandıran Alagözoğulları, aynı bölümde iki sahnede gözüktü. Alagözoğulları'nın sonraki bölümlerde ise sivil polis karakterinde rol alacağı öğrenildi.
Dizide 'Memati' karakteri ile tanınan Gürkan Uygun gibi dizinin vazgeçilmezlerinden olmak istediğini belirten Alagözoğulları, Kurtlar Vadisi isimli dizi öncesinde Gürkan Uygun'da tanınmıyordu. Fındık toplayan, kendi halinde biriydi. Birkaç dizide, tam zıt karakterlerde yer almış ama bu kadar tutulmamıştı. Oldukça başarılı bir performans sergiledi ve herkes tarafından tanındı, sevildi. Bende onun gibi başarılı olmak ve dizinin önemli karakterleri arasına girmek istiyorum. Bunun için de elimden gelen tüm çabayı göstereceğim diye konuştu. Öte yandan Alagözoğulları, dizide beyefendi karakterini canlandıran Ferdi Merter'in korumasını oynayan Selahattin Emen'den sonra dizide oynayan ikinci Zonguldaklı olma fırsatını yakaladı.
Öte yandan, yaklaşık 10 yıllık tiyatro ve set deneyiminin olduğunu belirten Alagözoğulları, Yönetmenliği'ni Yılmaz Erdoğan, başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Beçlim Bilgin Erdoğan'ın paylaştığı dizide de rol almıştı.