Yerel STK'lar için Yaşama Okulu seminerine katılan Çaycumalılar Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, seminerde Zonguldak'ın sorunlarını da dile getirdi.

Yerel STK'ların sorunlarını ve önceliklerini Parlamentoya daha etkin bir şekilde taşımalarına katkı sağlamayı amaçlayan ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından finanse edilen Yerel STK'lar İçin Yasama Okulu Projesinin ilk eğitim ve atölye çalışmaları 26 - 27 Kasım tarihlerinde Bolu'da yapıldı. Seminer'e Zonguldak'tan Çaycumalılar Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu ve Zonguldaklılar dernek başkan yardımcısı Ziya Açıkgöz ve Adem Bostancı katıldı.
Seminer'e katılan Çaycumalılar dernek başkanı Savaş Çiloğlu 2 gün süren seminer sonucunun bir değerlendirmesini yaparak, seminerin çok yararlı olduğunu, seminerde Zonguldak'ın bazı sorunlarına değinerek, Başta Filyos Vadi projesi olmak üzere, Karabük-Zonguldak arası çalışan tren ve vagonlarının modernize edilmesi konularını dile getirdiğini ve bu sorunların çözümü aşamasında yardımcı olunmasını isteyerek seminer gündemine aldırdığını ve seminer de bu konunun işlendiğini dile getirerek konunun YASA der tarafından ilgili mercilere aktırılacağı sözünü aldığını ifade etti. Çiloğlu, seminerin değerlendirmesini şu şekilde yaptı:
Eğitim ve atölye çalışmaları çerçevesinde, STK temsilcilerini yasa yapma süreci ve parlamenter denetim yolları konularında bilgilendirici sunumlar ve konu bazlı oluşturulan gruplar vasıtasıyla uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi. Bu bağlamda, STK'ların gündeme getirmek istedikleri sorunları, bir yasama materyali (yasa teklifi taslağı, sözlü veya yazılı soru, genel görüşme veya meclis araştırması önergeleri  taslakları vs.) haline getirmelerine yönelik uygulamalı atölye çalışması yapıldı.
Koru Otel'de, Cumartesi günü saat 9.30'da başlayıp, Pazar günü öğleden sonra yapılan sertifika töreniyle tamamlanan eğitimlere, Bolu'nun yanı sıra Zonguldak, Düzce ve Karabük illerinden de STK temsilcileri katıldı. Sertifika töreninde Çaycumalılar Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu da Madenci Heykeli hediye ederken seminer düzenleyicisine Sizler beyin olarak gücünüzü kullanırken Zonguldak madencisi ise fiziki gücünü kullanarak bu ülkeye hizmet vermektedir.
Bu anlamda madenciyi ve Zonguldak'ımızı simge eden madenci heykelini sizlere vermekten büyük onur duyuyorum dedi.