Alaplı İnvcivez’den Tepeören’e kadar olan tüm sahillere sahip olan Kdz. Ereğli’de denize girecek alan konusunda ise büyük sıkıntı olması, “eşyanın tabiatına aykırı” olarak değerlendirilmeye devam ediliyor.

Belediye plajının yanındaki halka kapalı özel kamp alanı ve hemen bitişiğindeki Erdemir plajından halk yararlanamazken, Askeri plaj da Ereğlilere hizmet vermiyor. Bu dar alanda vatandaşlar Bozhane’deki Balıkçı barınağının mendireğinde kayaların arasına beton dökerek denize girmeye çaba gösterirken Balı Mahalesi’ndeki Köseağzı sahili ise çamur akan dere tarafından sürekli kirleniyor.

Ereğli-Zonguldak karayolu yapılırken, Üçköy Mevkisi olarak bilinen bölgedeki karayollarının tam karşısındaki alanda toprağın yukarıdan aşağıya dökülmesi sonucu Neyrendere  her yağmurda bu toprağın çamura dönmesi ile kirleniyor.

Neyrendere’nin deniz ile buluştuğu nokta olan Köseağzı da, işte ta oradan dere suları ile çamura boğuluyor. Bu çamur istilasının ise her yağmurda devam edeceği ve uzun yıllar Köseağzı’nın  bu kirlenme ile karşı karşıya kalacağının ortaya çıkması vatandaşların yaz mevsimlerinde sosyal alan arayışına yönlendiriyor.