Nisan ayı içerisinde genel kurulunu gerçekleştirecek olan ve eğitim gönüllülerini vakfa üye olmaya davet eden Kdz.Ereğli Eğitim Vakfı yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları kamuoyuna duyurdu.

Hedefini Kdz.Ereğli’ye bir üniversite kazandırmak ve Kdz.Ereğli’nin başarılarla süregelen eğitim seviyesini daha yukarılara çekmek olarak belirleyen Kdz.Ereğli Eğitim Vakfı, yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları açıkladı.

GENEL KURUL NİSAN’DA

Kdz.Ereğli Eğitim Vakfı’nın seçimli mütevelli heyet genel kurulu 14 Nisan 2011 Perşembe günü saat 17.00’de Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilecek. Mütevelli Heyet Üyeliği tüm bölge halkına eğitim severlere açık olduğu da Vakıf Yöneticileri tarafından kamuoyuna duyuruldu. Kdz.Ereğli Eğitim Vakfı’ndan alınan vakfın çalışmaları ve hedefleri şu şekilde belirtildi.

VAKFIN ÇALIŞMALARI 

Vakfımızın kendi mülkiyetinde bulunan 5 bin 300 m2 kapalı alana sahip Kepez mahallesindeki bina. Bu binada Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu ile Kdz.Ereğli Eğitim Fakültesi Eğitim-Öğretim vermektedir. Ereğli Lisesine 24 Derslik ek bina, Ormanlı Çok Programlı Lisesine 3 derslik ek bina, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile sürdürülen uzun görüşmeler sonu 2007 yılında Kdz.Ereğli’ye bir kız, birde erkek öğrenci yurduna kavuşturulmuştur. Çayırlı İlköğretim Okulu inşaatına 50 bin TL, Gazi İlköğretim Okuluna arsa temini ve tapu harcı karşılığı 30 bin TL, Armutçuk Madenci İlköğretim Okulu İnşaatına 20 bin TL katkı. Kışla Mahmut Likoğlu İlköğretim Okulunun Isınma probleminin giderilmesi. Gökçeler ve Korubaşı İlköğretim Okullarının imar ve proje yapımı. Hatice Erdem Denizcilik Meslek Lisesi Öğrenci Yurduna 15 adet ranza, 15 adet yatak temini, kalorifer ve acil ihtiyaçları karşılığı bin 500 TL destek ve bir ders yılı dönemi personel istihdamı. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Kapalı Spor Salonuna 500 adet plastik koltuk temini. Her yıl Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencilerinin bilgi, görgü ve kültür gezisi masraflarına 5 bin TL. Tüm bu dönemde çevremiz İlk, Orta ve Yüksek Öğrenim kurumlarının değişik ihtiyaçları karşılanmış ve öğrencilere burs temin edilmiştir.

YAKIN DÖNEM HEDEFLERİ

Mevcut Yurt binaları artık yeterli olmamakta, yeni yurtlar için girişimlerimiz devam etmektedir. Üniversite için  yerleşke alanı, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Senatosunca Ereğlimiz için karara bağlanmış olan Gemi Makineleri Mühendisliği bölümünün açılması, yeni bölümler için binalar, Eğitim Fakültemiz için tatbikat okulu, Fen Lisesi yapımı.