İlçedeki sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin kendi aralarında seçecekleri bir temsilcinin yer alacağı mütevelli heyeti konuya ilişkin duyuru yaptı.

9 Aralık 2015 Çarşamba günü Müftülük Toplantı Salonunda saat 14.00'de gerçekleştirilecek seçimler ile ilgili verilen bilgiler şu şekilde:

"3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Kanunun 5263 sayılı kanunla değişik 7. Maddesinin 2. Fıkrasına göre “ilçede kurulu ve kanunla belirtilen amaçlara yönelik faaliyete bulunan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin kendi aralarında seçecekleri bir temsilcinin İlçemiz Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinde 2016 yılında görev alması söz konusudur. 3294 sayılı kanunun amacının, 'fakru zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlara yardım etmek, sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımın adaletli bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma dayanışmayı teşvik etmek' olduğu belirtilmiştir. Tüzük veya senetlerinde sözü edilen vakıf amaçlarına yönelik faaliyette bulunmak üzere kurulduğu yazılı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri kendi aralarında, Kdz. Ereğli Vakfının Mütevelli Heyetinde 2016 yılında görev yapacak 1 kişiyi seçmek üzere 09 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 14:00’da Müftülük Toplantı Salonunda hazır bulunacaklardır. Buna göre; Seçime iştirak edecek sivil toplum kuruluşlarının, dernek veya vakıflarına ait tüzük- vakıf senedi ve yetki belgesi (yönetim kurulu kararı) ile birlikte en geç 08 Aralık 2015 Salı günü mesai bitimine kadar Kdz. Ereğli Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğüne evraklarını teslim etmeleri ve evrak kaydı yaptırmaları gerekmektedir"