Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) ile Vakıflar Bankası arasında, Zonguldaklı tüccar ve sanayicilerin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla içerisinde cazip kredi seçeneklerinin yer aldığı kredi protokolü imzalandı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası adına Oda Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Vakıfbank adına Zonguldak Şube Müdürü Bülent Çakmak’ın imzaladığı kredi protokolü çerçevesinde tüccar ve sanayicilere işletme, destek ve ürün kredileri verilecek.

Vakıfbank Kredi Paketi’ne ilişkin protokolü, düzenlenen törende Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Salih Demir, Vakıfbank Müdürü Bülent Çakmak imzaladı. Vakıfbank Şube Müdürü Çakmak, törende yaptığı açıklamada, Vakıfbank’ın her türlü ihtiyaca göre geliştirdiği kredi çeşitleri ve bankacılık ürünlerini, düşük faiz, uygun vade, kolay ödeme koşulları ve kullanım kolaylığı ile reel sektörün hizmetine sunmaya devam ettiğini belirterek,  imzalanan protokol uyarınca Zongludak TSO üyesi işyerlerinin mali durumuna göre değişen limitlerde kredi seçenekleri ile tüccar ve sanayiciye destekte bulunacaklarını söyledi.

Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir de, pek çok bankanın ekonomik krizi bahane ederek sanayiciden uzaklaştığı bir dönemde kamu bankasının ZTSO üyelerine kredi verme teklifinde bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğu söyleyerek Vakıflar Bankası yöneticilerini kutladı. ZTSO Başkanı Demir, Oda üyelerine de çağrıda bulunarak kredinin geri dönüşümündeki risk oranına dikkat edilmesini isteyerek, “Kredi ile düze çıkılmaz, sadece çalışarak düze çıkılır. Kredi düze çıkabilmek için gereken araçlardan sadece bir tanesidir. Bu nedenle krizden etkilenen üyelerimiz sorunlarını aşabilmek için kredi almak istiyorlarsa iki kat daha fazla çalışmak, işine daha fazla zaman ayırmak, iş yerinde ve üretimde farklı olmak zorundalar” dedi.

Vakıflar Bankası Zonguldak Şube Müdürü Bülent Çakmak ise, imza töreninin ardından şu açıklamayı yaptı;

“Zonguldak Sanayi ve Ticaret Odası ile imzalanan protokol paketinde oda üyelerine 10 yıla kadar vadeli işyeri edindirme kredisi ve 5 yıla kadar işletme ihtiyaç kredisi sunuluyor. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, Vakıfbank’tan işletme ihtiyaç kredilerini yüzde 1,39’den başlayan faiz oranıyla kullanılabilecekler. Ayrıca, pakette Eximbank veya banka kaynağından oluşan döviz ve TL ihracat kredileri ile orta ve uzun vadeli yatırım kredisi kullanma imkanı da sağlanıyor. Pakette ayrıca, oda üyelerinin nakdi, gayrinakdi kredilerden ve dış ticaret işlemleri için uygun faiz, komisyon ve ödeme seçeneklerinden faydalanma fırsatları da yer alıyor.”