Haber-Fotoğraf: Mustafa Tığlı: Merkezi Almanya'nın Gelsenkirchen şehrinde bulunan Almanya Zonguldaklılar Derneği'nde, Devrek İlçesi Vakıfbank Şube Müdürü Hakan Kahraman tarafından, bireysel bankacılık konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Almanya Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Devrek İlçesi Vakıfbank Şube Müdürü Hakan Kahraman, ZONHAV Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Kahya, Sadettin Kuloğlu, derneğin eski başkanlarından Hikmet Ulupınar, Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, işadamları ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Yoğun ilginin olduğu toplantıda konuşan Devrek İlçesi Vakıfbank Şube Müdürü Hakan Kahraman Almanya'daki gurbetçilerin ülkelerine yatırım yapmaya davet etti. Kahraman, toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi; '' Zonguldak İli'ne ait hemşehrilerimizi yerinde ziyaret edip, bankacılık anlamında neler verebiliriz. Nasıl yardımcı olabiliriz. Bireysel bankacılık konusunda bilgilendirmek için buraya geldim. Açıkçası mutluluk verici bir olay. Çok sıcak bir ilgi ile karşılandım. Derneğin büyüklüğünü burada bir kez daha net olarak gördüm. Bu beni memnun etti '' dedi. Hakan Kahraman Almanya'daki gurbetçilerin bir çok alanda iyi noktalara geldiklerine de vurgu yaparak, memleketlerine yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

YENİ BİNA İÇİN DESTEK SÖZÜ
Dernek başkanı Mehmet Karakulak ise Devrek İlçesi Vakıfbank Şube Müdürü Hakan Kahraman’ın bilgilendirme topantısından memnun kaldıklarını dile getirerek şunları söyledi: '' Öncelikle Sayın müdürümüz burada bizleri onurlandırdığı için çok mutlu olduk. Anavatanımızdan geldi, burada bizleri onurlandırdı. Ayrıca, gelecek için önemli olan bireysel bankacılık, bireysel emkelilik ve mevduat konusunda gurbetçilerimize çok değerli bilgiler aktardı. Derneğimizinde aynı zamanda üyesi oldu. Buda bizi mutlu etti '' şeklinde konuştu.  Daha sonra Devrek İlçesi Vakıfbank Şube Müdürü Hakan Kahraman derneğin üyesi olarak, derneğin eğitim faaliyetlerinde geniş bir şekilde yapılabileceği yeni bir dernek binasının satın alınabilmesi için, elinden gelen desteği verecekleri sözünü verdi.