Zonguldak Valisi Erdal Ata, Gümeli Beldesine asfalt yerine beton yol önerisinde bulunurken belde halkından da su parası toplanarak belediyeye katkı sağlanmasını istedi.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, Gümeli Beldesinde yaptığı incelemelerde Aydınyayla-Gümeli arasındaki 7 km yolun asfalt yerine beton yol olmasını önerdi. Geçtiğimiz günlerde Gümeli Beldesinde incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Erdal Ata, Aydınyayla Köyü ile Gümeli Beldesi arasındaki 7km'lik stabilize yolun asfalt yerine beton yol yapımı için devlet olarak fedakarlık göstereceklerini belirtti. Vali Ata, "Gümeli'de yaşayanda Alaplı'da yaşayanda bizim için aynıdır. Gümeli Beldemize devlet olarak elimizdeki imkânlar dâhilinde özellikle yol surunu ile ilgili kısa zamanda yapacağız. Karadeniz bölgesi için en uygun yol beton yoldur. Asfalt yapılabilmesi için yoların kuru olması lazım genelde Karadeniz bölgesinde kuru zemin bulmak çok nadirdir. Bu bölgenin insanları Devlet Vatandaş işbirliğine varsa biz devlet olarak beton yol işine gireriz fedakarlık yaparız. Bu bölgede yapılacak bir beton yol ömürlük olur. Doğal afet olmadı müddetçe yolda hiçbir sorun olmaz" dedi.

SU PARASI ALIN
Ata, Gümeli'nin ekonomik olarak gelir elde edebilmesi için halktan su parası alması gerektiğini söyledi. Ata, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam'ı ziyaretinde Gümeli Belediyenin ayakta durabilmesi için halktan su parası alması gerektiğini söyledi. Köylerde dahi bugün su parası alındığını kaydeden Vali Ata, Gümeli Belediyesinde su parası alınmaması çok düşündürücü olduğunu vurgulayarak, "Bugün Türkiye'de belediyelerin ana geliri su parası ve emlak vergileridir. Gümeli Belediyesini ekonomik olarak gelir elde edebilmesi için su parası toplamak zorunda,  Belediye'ye İller Bankasından 27 Bin TL geldiğini söylediniz. Bu para ile belediyeyi nasıl çevireceksiniz? Nasıl yatırım yapacaksınız? Vatandaşlarında üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerek" dedi.