Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da 2009-2010 eğitim ve öğretim yılı, dün yapılan bir dizi kutlama etkinlikleriyle birlikte başladı. 14-18 Eylül İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, ilk önce Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, ilkokul öğrencileri İlköğretim Haftası'yla ilgili şiir okudular. Atatürk Anıtı önündeki programın ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir grup Vali Erdal Ata'yı ziyaret etti. Ziyaretin son bölümlerinde Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ve beraberindekilere çeşitli hediyeler verildi.
Kutlama programına, protokolün de katılımıyla Bahçelievler İlköğretim Okulu'nda devam edildi.
Bahçelievler İlköğretim Okulu 5/D öğrencisi Anıl Kaya'nın öğrenci andını okumasının ardından Okul Müdürü Hüseyin Kaymaz şunları söyledi:

KAYMAZ; "ULUSUNU SEVEN
BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ"
"Yeni eğitim-öğretim yılının açılışından dolayı heyecanlıyız. Günümüzde eğitim öğretimin önemi tüm ulusumuzca benimsendiği için de mutluyuz. Biz öğretmenlerin en büyük amacı, minik beyinleri ulusunu ve vatanını seven, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yetiştirmek. Tüm öğrencilerime başarılı bir yıl diliyorum."Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledikten sonra şunları kaydetti:

GİRGİN; "ZONGULDAK, TÜRKİYE
ORTALAMASININ ÜZERİNDE"
"Tüm Türkiye'de okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencileri okullarına başladılar. 2. sınıf ve ilerisinde okuyan öğrencilerimiz için ise sezon 24 Eylül'de başlayacak. 1961 Anayasası'ndaki 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'na göre her Eylül ayının üçüncü haftası İlköğretim Haftası olarak kutlanıyor. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, özlü sözleriyle eğitime verdiği önemi sürekli dile getirmiştir. Bizler de Atamızın istediği gibi bireyler yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. İlimiz Türkiye başarı ortalamasının üzerinde. İleriki yıllarda başarımızı daha da artıracağız."

ATA; "EĞİTİM ŞART"
Vali Erdal Ata, eğitim sorununu çözmeden hiçbir sorunun çözülemeyeceğini, bir ülkenin ancak eğitim yoluyla kalkınabileceğini belirterek, "Cumhuriyetimizin kuruluşundan sonra büyük eğitim seferberliği başlatıldı. Geçen süre içerisinde ülkemiz, çağdaş dünya ülkeleri arasında layık olduğu yeri aldı. Bilim ve teknolojide çağın yakalaması yolunda çok büyük aşamalar kaydedildi. Sorunlarımız olsa da eğitim de iyi sayılabilecek noktaya gelindi. Eğitim toplumların güvencesidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün cumhuriyetimizin ilk yıllarında başlattığı eğitim seferberliğinin günümüzde de devam ettirilmesi gerekir" dedi.Vali Ata'nın konuşmasından sonra, Bahçelievler İlköğretim Okulu öğrencileri, folklor gösterisi sundu.Ardından ilköğretim 8. sınıf öğrencileri, okullarına yeni başlayan minik öğrencilere çiçek verdi. Okul öncesi ve ilköğretim öğrencileri, adaptasyonlarını sağlayabilmek adına diğer öğrencilerden önce okullara başlarken, minik öğrencilerin heyecanlı oldukları her hallerinden belliydi.

KOZLU'DA KUTLAMALAR
Dün başlayan eğitim ve öğretim yılı öncesi Kozlu'da da tören düzenlendi. Törene, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan okul müdürleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi. Tören sonrası Attila İlköğretim Okulu öğrencileri, Okul Müdürü Bahattin Kabakçı ve sınıf öğretmenleriyle birlikte Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı makamında ziyaret ederek, günün anısına çiçek verdiler. Okula başlamanın mutluluğunu yaşarak duygularını Belediye Başkanı Ali Bektaş ile paylaşan öğrenciler, okullarında başarılı olmak için söz verdiler.
Başkan Bektaş da, eğitim ve öğretim yılının açılmasının güzel bir duygu olduğunu anımsatarak, "Okumak güzeldir. Sizler bu ülkenin varislerisiniz. Bu ülkenin geleceğisiniz. Gelecek sizsiniz. Bizim bugün oturduğumuz bu koltuklarda, yarın sizler oturacaksınız.
Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanı, valisi, kaymakamı, belediye başkanı, yöneticileri sizler olacaksınız. Bu konuda sizlere güvenimiz tam. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.