Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak’ın genişlemesi gerektiğini vurguladı. Ata, “Artık kimse evinin yanında ‘İşyerim olsun’ diye beklemesin” dedi.
Zonguldak Valisi Erdal Ata, 69 Ambarları mevkiinde incelemelerde bulundu. Daire müdürleri ile birlikte yaptığı incelemelerde, bölge esnafı ile de görüşen Vali Ata, eğitim, sağlık ve spor alanında, bölgeye yatırım yapılacağını vurguladı.
İncelemeler esnasında gazetecilere de açıklamada bulunan Ata, Zonguldak’ın dışarıya açılması gerektiğini vurguladı. Bazı kamu yatırımlarının alana yapmayı planladıklarını aktaran Ata, şöyle dedi:
“Daha önce de birkaç kez gündeme getirmiştik. İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarına yer ayarlamakta zorluk çekiyoruz. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili çalışma benden önce başlamış. Ama yer olmadığı için yatırım yapılamamış. 69 Ambarları mevkiinde gerekli tahsisler yapıldı. Proje çalışmaları yapıldı. Biter bitmez ihalesini yapacağız. Bu alanda Afet Acil Müdürlüğü gibi, kapalı spor salonu gibi, okulları buraya taşımaya planlıyoruz.”

ŞEHRİN GİRİŞİ ÖNEMLİ
Alandaki görüntünün şehrin girişi için açısından iyi görünümde olmadığını dile getiren Vali Ata, alanı kademe kademe boşaltacaklarını söyledi. Ata, “Burası görüntü olarak şehrin girişinde çok uygun değildir. Burada çalışanların sağlık yönünden uygun olmadığını görüyoruz. Bazı kamu yatırımlarını burada yapmaya planlıyoruz. Bunu 2008 yılında da buradaki iş yeri sahipleri ile yaptığımız toplantıda görüşmüştük. Bir an önce buraların tahliye edilmesi için çalışma yapıyoruz. Burayı kademe kademe boşaltıyoruz” diye sözlerine devam etti.

“AÇILMAMIZ LAZIM”
Bölgedeki iş yeri sahibi Şükrü Sarı ile de görüş alışverişinde bulunan Vali Ata, bölge esnafının şehrin muhtelif yerlerine taşınması gerektiğini söyledi. İş yeri sahibi Şükrü Sarı ise “40 kişi buradan taşınmaksa hizmet anlamında grup grup olarak şehrin muhtelif yerlerinde hizmet verebiliriz. 30 bin metrekarelik alan var. Kok fabrikasının olduğu yerde yer var” dedi. Vali Ata ise şöyle devam etti:
“Bu çirkin görüntüyü ortadan kaldıracağız. Hem de ilimizde eğitimde sağlıkta ve sporda burada tesisler yapacağız. Buradaki bir takım imalathaneleri Ereğli Çaycuma bölgelerine kaydırma konusunda yardımcı oluruz. Hem buraları temizleyeceğiz. Kok fabrikasının herhalde arka tarafında da yer var. Oraya uygun olabilir. Yer konusunda kamu hizmetleri haricinde kullanmayacağımız yerler varsa olabilir. Ben arkadaşlara ileriye yönelik kalıcı olabilmesi için bir kooperatif kurmalarını söyledim. Karaman mevkiinde yer tahsisi yapabiliriz. Yarın yol çalışmaları bittiği zaman mesafe 15 dakikaya inecek. Artık kimse evinin yanında ‘İşyerim olsun’ diye beklemesin. Şantiyem veya atölyem şehir merkezinde olsun diye beklemesin. Biraz dışarıya açılmamız lazım. Daha iyi ortamda çalışacağınız işyerleri yapmanız lazım. Buraların güvencesi yok. Yatırım yapamazsınız.”