Zonguldak Çevre Planlama Birliği (ZONÇEB) olağanüstü toplantısı, dün Özel İdare Toplantı Salonu'nda Vali Erdal Ata başkanlığında yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, ana gündem maddesi Katı Atık Tesisi'nin işletmesi konusu geniş kapsamlı ele alındı. Sapça Sofular Köyü'nde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisleri'ne il, ilçe ve belde belediyelerinin çöp nakil istasyonları ve işletmeleriyle ilgili harcamaların ödenmesi konusunda yaşanan sıkıntılar gündeme getirildi.
Vali Erdal Ata, ZONÇEB'e borçlu belediyelere bir an önce ödemeleri konusunda talimat verdi. Tesisi işletilmesi ve düzenli çalışması açısından hiçbir belediyenin borçlu olmaması gerektiğini belirten Vali Ata, özellikle Avrupa'da uygulamada olan naylon poşet yasağını, kentimize getirmek için çalışmalar başlatacaklarını söyledi.Toplantıda bir şikayetini dile getiren Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, "Karadon'da bulunan çöp transfer istasyonu sağlıksız.
Tesisin etrafında çöpler yerlerde, sinekler bayağı yoğun şekilde. Belediye olarak temizletiyorum. Ama bunu üstlenici firmanın yapması lazım... Ben fotoğrafladım, bu konuda sizden yardım bekliyorum. Çevredeki vatandaşlar şikayetçi. İstasyonun başka bir yere taşınmasını istiyorum" dedi.
Bunun üzerine fotoğrafları inceleyen Vali Erdal Ata,  ZONÇEB'in ilgili firma hakkında gereken işlemin yapılmasını istedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, ilçedeki çöp transfer istasyonun kaldırılması konusunda şikayetini şöyle dile getirdi:
"İlçemde bulunan çöp transfer istasyonunun kaldırılmasını istiyorum. Çoğu kişi şikayetçi. Aynı zamanda Bakacakkadı ve Devrek'in çöplerini de alacağım. Ben bu konunun görüşülmesini istiyorum. Çöp getirecek arkadaşlar kendi başlarının çaresine baksınlar."
Vali Ata, bu istasyon için 200 bin TL ödendiğini hatırlatarak uygulamanın şimdilik devamını istedi.