Zonguldak Valisi Erdal Ata, beraberinde Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Bayındırlık İl Müdürü Kemal Memiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Eyüp Erman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap ile birlikte Çaycuma’da yapımı devam eden okul ve sosyal tesisleri inceledi.
Vali Ata’yı Çaycuma’da Kaymakam Sinan İnaltekin, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Kemal Gökcan ve İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen karşıladı.
Vali Ata ve beraberindekiler, ilk olarak yeni göreve başlayan Kaymakam Sinan İnaltekin’i makamında ziyaret ettiler. Ziyaret sırasında Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Vali Ata’ya ilçeye acil olarak MOBESE sistemi kurulması gerektiğini söyledi. Vali Erdal Ata da, prensip olarak 81 ilde MOBESE sisteminin tamamlanması gerektiğini, hatta bazı illerde daha sistemin var olmadığını söyleyerek, “Zonguldak’ta dahi geçen yıl hizmete giren MOBESE sistemi için Bakanlığın talimatı ile Devrek, Gökçebey ve Çaycuma ilçesine ödenek çıkartıldı. Devrek’te bu konuda toplantı yapıldı. Belediyeler ve TSO gibi kurumlar destek olursa, ihalesini hemen yapabiliriz” diye konuştu. Belediye Başkanı Gülşen ise, sistem için belediye olarak 200 bin lira kaynak aktarabileceklerini belirtti.
Ata, “Çok acil ihtiyaç duyulan Çaycuma Devlet Hastanesi ek binasının da ihalesi bu yıl yapılacak. Çaycuma TSO ve Zeki Yurtbay’ın yaptırdığı okul inşaatları bu sene tamamlanacak. Kültür Sarayı ve futbol sahası bitirilecek. Filyos Projesi ile ilgili tahsislerin de bu sene yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Sosyal Hizmetler bünyesinde yaptırılan spor salonunu inceleyen Vali Ata, emekli öğretmen Hayrullah Saki tarafından yaptırılan anaokulunu gezdi. Saki’yi tebrik eden Ata, okulun eksiklerinin bir an önce tamamlanması talimatını verdi. Daha sonra Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapılması düşünülen düğün salonunu ziyaret eden Ata, çalışmalar esnasında ağaçların kesilmemesini isteyerek, hazırlanan projeyi görmek istediğini söyledi. Çaycuma TSO tarafından yaptırılan Anadolu Öğretmen Lisesi inşaatını da gezen Vali Ata’ya Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, belediyenin mevcut okula bitişik Sosyal Tesis alanından üç dönüm verdiği takdirde ikinci okulu da yapmaya hazır olduklarını söyledi. Belediye Başkanı Gülşen ise, arazinin sosyal alan olarak ayrıldığını ve havuz yapmayı düşündüklerini ifade etti. Vali Ata da, “Okul için belediye isterse sarayını bile verebilir. Eğitim konusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi lazım. Eğitim artarsa, dağdaki, karayollarındaki terör de biter, işsizlikte” diye konuştu. 
Tamamlanma aşamasına gelen Kültür Sarayı’nı da gezen Vali Ata, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zeki Kasap’tan bilgi aldı. Kasap, binanın yaklaşık bir ay içinde bitirileceğini ve hazırda 2 milyon 300 bin lira ödenek olduğunu belirtti.