Zonguldak Valisi Erdal Ata, Öğretmenevi, TOKİ İlköğretim Okulu ve Kepez Anadolu Lisesi inşaatlarını incelemek amacı ile Ereğli'ye geldi. Vali Ata, gördüğü eksiklikleri inşaat firması yetkililerine gösterirken, inşaatlar bitmeden eksiklerin giderilmesini istedi.

Vali Ata ayrıca, TOKİ ile okul arasındaki köprünün o kadar önemli olmadığını, önemli olanın yol sorunu olduğuna dikkat çekti.

Zonguldak Valisi Erdal Ata, beraberinde Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi olmak üzere daire müdürleri ile birlikte devam eden inşaatlarda incelemede bulundu. İlk olarak Osman Ekşi'nin makamında inşaatlarla ilgili bilgi alan Vali Ata, daha sonra Öğretmenevi inşaatına geçti.

Burada her katı titizlikle inceleyen Vali Ata, binanın projesinin daha güzel bir şekilde yapılabileceğini ve bazı odaların geniş, bazılarının ise dar olmasının dikkatini çektiğini söyledi. Ayrıca, süit odalarda da açılabilir pencerenin büyük olmasının sakıncalı olduğunu söyleyen Vali Ata, binanın Kasım ayında teslim edileceği bilgisinin kendisine verilmesi üzerine ise "Bina teslim tarihinde etrafta kesinlikle inşaat artığı kalmamalı" diye yüklenici firmaya uyarıda bulundu.

KÖPRÜ ELZEM DEĞİL

Öğretmenevi ziyaretinin tamamlanmasının ardından Devlet Demir Yolları arazisini gezen Vali Ata, buradan da Toplu Konut İdaresi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan ilköğretim okuluna geçti.

Burada yaptığı ilk incelemelerde mermerlerin kısa olmasına dikkat çeken Vali Ata, Atatürk büstünün de okulun büyüklüğüne göre orantısız olduğuna dikkat çekti. Okulun içinde de çalışmaları inceleyen Vali Ata, "Burada gözüken bazı eksiklikler var. Bunları yüklenici firma ayrılmadan yaptırmak gerekir. Yoksa eksikliklerin yapılması için bir sürü yazışma yapılması da başka bir sıkıntı olacak." dedi.

Okul çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Zonguldak Valisi Erdal Ata, TOKİ sakinlerinin okul ile konutlar arasına istediği köprünün elzem olmadığını, bundan önce daha önemli olanın yol sorunu olduğunu söyledi. Vali Ata, "TOKİ konutlarında oturan vatandaşlarımızın son günlerde basında da yer aldığı üzere köprü istediğini biliyorum. Ama burada köprünün yapılması için istimlâk çalışmasının yapılması gerekiyor. Köprüden önce daha önemli olan işler var. Bunlardan bir tanesi de yol sorunu. Bununla ilgili olarak Ereğli Belediye Başkanımız ile görüşeceğiz. En azından burada oturan vatandaşlarımızı yazın tozdan kışın da çamurdan kurtarmış olacağız." diye konuştu.

TOKİ İlköğretim Okulu'ndaki incelemeleri tamamladıktan sonra yeni ihale edilen ve yapımına yeniden başlanan Kepez Anadolu Lisesi inşaatına geçen Vali Ata, inşaatla ilgili bilgi aldı. Yapılacak çalışmaları tek tek dinleyen Vali Ata, okulun 254 gün içinde teslim edilmesi için firma sahiplerine uyarılarda da bulunmayı ihmal etmedi. Ereğli'deki incelemelerini tamamlayan Vali Ata, daha sonra Zonguldak'a döndü.