Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a, Zonguldak Valisi Erdal Ata imzasıyla Hayvanları Koruma Kanunu ve Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür belgesi takdim edildi.Zonguldak Valiliği ve Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a, Zonguldak Valisi Erdal Ata imzasıyla Hayvanları Koruma Konunu ve Kara Avcılığı Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar dolayısıyla teşekkür belgesi takdim edildi. Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından oluşturulan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi'nde bugüne kadar yürütülen çalışmalar ve ayrıca geçtiğimiz aylarda yaşanan kış şartlarında avcılar tarafından yaralanan 5 yaralı doğan ve 1 karganın tedavi edilmesi sağlanmıştı. Yapılan tedavilerin ardından kuşlar İl Çevre Orman Müdürlüğü yetkililerine teslim edilmişti.
İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa ve Milli Parklar Şube Müdürü Yakup Varlı tarafından takdim edilen ve Vali Erdal Ata imzası taşıyan Teşekkür Belgesinde " 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında; sergilediğiniz özverili, gayretli ve örnek çalışmalarınız nedeniyle size ve şahsınızda ilgili tüm personele teşekkür eder, başarılar dilerim" denildi.
Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından ayrıca; önümüzdeki aylarda Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde Kanatlı Hayvan Bakım kabini oluşturulacak.