Ramazan Bayramı dolayısıyla, bayramın ilk günü olan 20 Eylül 2009 tarihinde Camlı Köşk'te kutlama programı düzenlendi.
Bayramlaşma programına; Vali Erdal Ata ve eşi Nazan Ata, 3.Jandarma Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel ve eşi Gülender Yüksel, TBMM önceki Başkanı Köksal Toptan,  Milletvekilleri Polat Türkmen, Ali Koçal, Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile protokol üyeleri katıldı. Camlı Köşk'e bayramlaşmak için gelen davetlileri, Vali Erdal Ata ve beraberindekiler karşıladı. TBMM önceki Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Vali Erdal Ata, İsmail Eşref ve diğer protokol üyeleri tüm Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutladı.
TUGAY VE POLİSEVİ ZİYARETİ
Camlı Köşk'teki kutlamanın ardından bayramlaşma programının diğer durakları 3. Jandarma Eğitim Tugayı ve Garnizon Komutanlığı oldu. Buradaki ziyaretlerin ardından topluca Polisevi'ne geçildi. Protokol üyelerini İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan karşıladı. Vali Ata, karşılama mangasını selamladıktan sonra protokol üyeleri teker teker davetlilerle bayramlaştı. Ardından yemek yenilerek Polisevi ziyareti noktalandı.
KİMSESİZ ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Ardından, Vali Erdal Ata ve beraberindekiler, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Zonguldak Merkez Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Kimsesiz çocuklarla tek tek ilgilenen 3. Jandarma Er Eğitim ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, bayram harçlığı dağıttı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Erdal Ata da, engelli çocuklarla yakından ilgilenerek tüm çocuklara hediye dağıttı. Erdal Ata ve eşi Nazan Ata, Kimsesiz Çocukları Koruma Derneği üyeleri ile yuvadaki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve eşi Nermin Eşref de, çocuklara bayram hediyesi verdi. Kapatılma kararı alınan yaklaşık 15 kimsesiz çocuğun kaldığı yuvada son bayramlaşma da gerçekleştirildi. Daha sonra Vali Erdal Ata ve beraberindekiler, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Şehit aileleriyle tek tek bayramlaşan Vali Erdal Ata, Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Belediye Başkanı İsmail Eşref, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan ve beraberindeki heyet, sohbet ettiler. Vali Erdal Ata, Şehit Aileleri Derneği'nin yapılacak binasının 127 metrekareden 800 metrekareye çıkarılması için çalışma yaptıklarını söyleyerek inşaata bir an önce başlanacağını söyledi: Son olarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Vali Erdal Ata ve beraberindekiler, ilk olarak hastane yönetimi ve personelinin bayramını kutladıktan sonra hastalara ve hasta yakınlarına geçmiş olsun diyerek bayramlarını kutladılar.