Zonguldak Valisi Erdal Ata, beraberindeki Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Emniyet Müdürü İsmail Baş, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, İl Genel Meclis Üyeleri Ayhan Akman ve Ali Coşkun ile birlikte Gümeli?de incelemelerde bulundu.

Vali Erdal Ata ve beraberindekiler Gümeli Belde Belediye Başkanı Ahmet Saydam?ı makamında ziyaret ederek, fikir ve görüş alışverişinde bulundular.

Ziyarette konuşan Vali Erdal Ata, Karadeniz Bölgesinin turizm açısından güzelliklerle dolu olduğunu ve bu güzelliklerden yeterince faydalanılmadığını belirtti. Bölgeye yabancı turistlerin gelmediğini ve turizm açısından il ekonomisine katkı sağlanmadığını belirten Vali Ata, Gümeli yaylalarının yol sorunun çözümü halinde bu yaylaları turizme açabileceklerini kaydetti. İl Özel İdaresinin imkanlarının sınırlı olmasından dolayı yatırımların gerektiği kadar yapılamadığını belirten Ata, ?Zonguldak?ta turizm potansiyeli çok zayıf. Yaylalara konaklama tesisleri gerekiyor. Ahşaptan 40-50 kişilik bir konaklama tesisi ve restaurantlar olsa daha çok turistler gelebilir. Yaylaların bulunduğu alanın da tapulu olmaması buraya gelebilecek yatırımcılar için sorun teşkil edebilir. Maliye ve Orman Müdürlüğü ile bu konu görüşülerek neler yapılabileceği konusunda bir değerlendirme yapmak gerekiyor. Alaplı- Gümeli ve yayla yollarının yapımı kısa vadede zor görünüyor. Yayla yollarını asfaltlanmasına gerek yok. Yolun doğal haliyle genişletilmesi, iyi bir dolgu malzemesi ile düzenlenebilir. Yol doğa ile iç içe olursa daha iyi olur. Ama iyi bir dolgu malzemesi ile genişletilmesi lazım.

Zonguldak için özel idareye 4 Milyon 754 bin TL para geldi. Bu para ile mevcut yolların bakım ve onarımı yapılacaktır. Bu para ile söz vermiyorum ama 7 kilometre olan Alaplı-Gümeli yolunu asfaltlayabiliriz. Yolun alt yapı malzemesi olarak 10 bin ton alt yapı malzemesi lazım. Belediye olarak siz alt yapısını yapabilirseniz biz asfaltını yaparız? dedi.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam da Zonguldak Valisi Erdal Ata?nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Biz belediye olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Alaplı-Gümeli yolunun bazı bölgelerinde toprak kaymaları meydana geliyor. Etek duvar yapılması lazım. Öncelikle maliyetinin hesaplanması gerekiyor.  Arazi şartları çetin ve zor olduğundan çalışma yapmak zor oluyor. Halkımızın en önemli geçim kaynağı fındık ve ormancılıktır? dedi.

Vali Erdal Ata, daha sonra Gümeli- Alaplı yolu üzerinde bulunan Aşağıdağ köyü ve İsafaklı yolu üzerinde meydana gelen heyelanlı yolda incelemelerde bulundu. Yol kenarında istinat duvarı yapımını da inceleyen Vali Ata, yolun kenarına 30?40 metrelik yeni bir duvarın yapılması gerektiğini söyledi.