Zonguldak Valisi Erdal Ata, otobüs kazasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Vali Ata, kaza sonrası ölenlerin ölmeden önce soğuktan donmamak için birbirlerinin montlarını giydikleri ve bu nedenle kimlik tespitinin geciktiğini söyledi.
Dorukhan tünelinin Devrek çıkışında saat 04.00 sıralarında meydana gelen otobüs faciasının ardından Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret ederek doktorlardan bilgi aldı. Vali Ata, beraberinde Sağlık İl Müdürü Doktor Rüstem Albayrak, hastane başhekim ve doktorlarla yaralıları ziyaret ederek yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Ata ilk olarak kazada iki yaşındaki kızı Feyza Bilge Türkyılmaz ve eşi Bayram Türkyılmaz'ı kaybeden 30 yaşındaki Sevil Türkyılmaz'ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sevil Türkyılmaz, Vali Ata'yı karşısında görünce gözyaşlarını tutamazken, kızının ve eşinin kaybettiğini söyleyerek feryat etti. Vali daha sonra diğer yaralıları ziyaret etti.  
Zonguldak Valisi Erdal Ata, ziyaret çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Ata, kaza sonrası ölenlerin hayatlarını kaybetmeden önce soğuktan donmamak için birbirlerinin montlarını giydiklerini ve bu nedenle kimlik tespitinin geciktiğini anlattı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Ata, şöyle konuştu: "Bilindiği gibi sabaha karşı Dorukhan tünelinin Devrek istikametinde üzücü bir kaza oldu. 7 vatandaşımız hayatını kaybetti, 34 yaralı var. Yaralı vatandaşların durumları hakkında bilgi almak için hastaneyi ziyaret ettim. Genel olarak burada yatanların durumu iyi. Bir tane yoğun bakımda var. Onu da doktorlarımız takip ediyor. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum, hastanede yatanlara acil şifa diliyorum.
Kazanın neden olduğu konusunda detaylı bir bilgimiz yok. Yalnız hastanede yatan kişilerle görüştüğümde bir yolcunun ifadesi, otobüsün hızının bir hayli fazla olduğu, muhtemelen kış mevsimi olduğu için yolda gizli buzlanma olabilir. Bu nedenle kaza olmuş olabilir."
İki kişinin kimlik tespitinin savcı nezaretinde yapılmaya çalışıldığını kaydeden Vali Ata, sözlerini şöyle tamamladı: "İki kişinin de kimlikleri tespit edilememişti. Olaydan sonra bazıları birbirlerinin montlarını giymiş sanırım. Soğuktan korunmak için. Ondan dolayı bir karışıklığa sebep olmasın diye oradaki savcımızın nezaretinde yeniden kimlik tespitleri yapılıyor."
Bu arada kazada ölen yedi kişiden birinin kimliğinin belirlenemediği belirtildi.