Zonguldak Valisi Erdal Ata, dün Devrek'e giderek hayırsever işadamı Muharrem Ekim tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden kız yurdunda incelemelerde bulundu.
Vali Ata'ya, ziyaretinde; Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan ve bazı daire amirleri eşlik etti.
Yurt yapımını üstlenen müteahhit, Vali Ata'ya inşaatın yüzde 70 oranında tamamlandığını, 8 ayın sonunda teslim etme süreleri olmasına rağmen 7 ayın sonunda yurt binasını bitmiş olarak Milli Eğitim'e teslim edeceklerini söyledi.
Yurt binasının muhakkak yeni eğitim-öğretim yılı öncesi hizmete girmiş olması gerektiğini müteahhide hatırlatan Vali Erdal Ata da, çalışmaları yerinde inceledi ve bazı uyarılarda bulundu.
İnşaatın içinde yapılan çalışmaları inceleyen Vali Ata, işçilere ve müteahhide yaptıkları işi güzel ve düzgün yapmaları uyarısında bulundu. Vali Ata, harç hazırlayan işçilere de, harca yeteri kadar çimento katıp katmadıklarını sordu.
Ata, yurt inşaatının içinde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra dış cephesindeki satı kaplama çalışmalarını da bir süre dışarıdan inceledi.
Ata, satı kaplamaların Karadeniz Bölgesi'nde daha dayanıklı, uzun ömürlü ve güzel görünümlü olması gerektiğini ifade etti.
İncelemenin ardından bir açıklama yapan Vali Ata, "Yurt inşaatımızın yapımını üstlenen hayırsever işadamımız Muharrem Ekim'e bir kez daha teşekkür ediyoruz.
Belediye Başkanımız Özcan Ulupınar ve ailesi de, bu yurt binamızın arkasında 16 derslikli bir okul yaptıracak, kendisiyle de Cuma günü protokol imzalayacağız" dedi. Yurt binasında incelemelerini tamamlayan Vali Ata, Devrek Kaymakamlığı'na geçerek Kaymakam Hüseyin Öner'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.