Zonguldak  Valiliğinden gönderilen yazılı açıklamada, Ahilik haftasıyla ilgili yapılan etkinlik şöyle bildirildi:

“Ahilik kültürü ve mesleki eğitim haftası etkinliklerle kutlandı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep birlikte söylenmesinin ardından devam etti.
Ahilik kültürünün anlam ve önemini ifade eden açılış konuşmaları sonrasında bir konuşma yapan Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ, Ahilik kültürünün önemine değinerek Ahilik tarihimizden köklerimizden gelen, yaşatılması gereken bir gelenek ve yürüten, hazırlayan, pazarlayan, koordine eden esnaflarımızın bir organizasyonudur dedi. Esnafımız köylerin, kasabaların, pazarların, şehirlerimizin ana unsurudur, Ahilik kardeşlik demektir dedi.
Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’ın konuşmasının ardından Kalfalıktan ustalığa geçiş ve ayıplı mal satan esnafın cezalandırılması temsili olarak canlandırıldı. Yılın ahisi seçilen Alaplı ilçemizden İsmail Aslancan’ a şed bağlanarak. Örnek işyeri seçilen işyerlerine belgeleri Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ tarafından verildi.
Valilik önünde yapılan etkinliklerden sonra Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ ziyaret edilerek Ahi baba rolündeki dizi ve sinema sanatçısı Sezai Yeşilyurt tarafından Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ’ a şed bağlanarak kaftanı giydirildi.”