Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, polis teşkilatının 173. Kuruluş yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Vali Çınar açıklamasında, “Gücünü halkımızın güven, destek ve duasından alan, canını siper ederek görevini fedakârca yerine getiren Emniyet Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü ve Polis Haftasını kutlamaktayız.


Çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen, insan haklarına saygı ve hukuk çerçevesinde, kamu düzeninin korunması, asayişin sağlanması, suçu önleyici tedbirlerin alınması, faillerin adalete teslim edilmesi gibi görevlerinde vatandaşlarımızla omuz omuza hizmet veren emniyet güçlerimiz, Ülkemizin ve Milletimizin güvenliği ve huzuru için kendi canlarını hiç düşünmeden ortaya koymaktadırlar.

 

Terör örgütlerine karşı verilen mücadelelerde, hendek operasyonlarında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin bastırılmasında ve en son Zeytin Dalı Harekâtında diğer güvenlik güçlerimizle omuz omuza verilen mücadelelerde Polis Teşkilatımız gücünü bir kez daha ispat etmiş olup vatandaşlarımıza güven, düşmana korku vermektedir.


Bu duygu ve düşüncelerle, görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize bir kez daha Allah' tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Aziz milletimiz için güven ve iftihar kaynağı olan Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyor, tüm emniyet mensuplarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

ZONGULDAK AK PARTİ MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “10 Nisan 1845 yılında kurulan ve 173 yıllık bilgi birikimini modern çağın imkânlarıyla birleştirerek kendini sürekli geliştiren Türk Polis Teşkilatımız dünya çapında önde gelen teşkilatlardan biridir. Emniyet teşkilatımızın, bilhassa son yıllarda terörle mücadelede ortaya koyduğu üstün gayret ve performansı takdire şayandır. Kamu düzenine ve devlet bütünlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı büyük fedakârlık, sabır ve cesaretle görev yapan polisimizin azim ve başarısı her türlü övgünün üzerindedir. Devletçe ve milletçe terörle mücadeledeki kararlılığımızdan asla taviz vermeden, toplumun huzuru ve güveninin teminatı kahraman polislerimiz, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye kararlılıkla devam edecektir.

Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamayı, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumayı, devlet bütünlüğünü hedef alan tehditlere karşı mücadeleyi vazife edinmiş olan Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü ve 10 Nisan Polis Haftasını kutluyorum.

Bu vesileyle; aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize sağlık ve sıhhat, görevi başında olan polislerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum.”