Vali Çınar, Avrupa Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Karakulak'a gönderdiği mektupta, yurt dışında yaşayan gurbetçilerin Çaycuma Saltukova Havalimanından faydalanırken yaşadıkları sorunları yansıtmaya çalıştığı mektupla ilin ve bölge için sergilediği duyarlılığa teşekkür etti.

 

"SEYRÜSEFER KOLAYLIK SİSTEMİ OLMAMASI"

Havalimanından istifade eden gurbetçilerin özellikle bilet fiyatlarının fazla olmasından duydukları rahatsızlık kendilerine de intikal ettirildiğini belirten Çınar, mektubunda şu görüşlere yer verdi: "Hava seyrüsefer kolaylık sistemi olmamasından kaynaklanan problemlerinde yaşandığı malumlarınızdır. Bu konuda devlet hava meydanları iletmesi tarafından yaklaşık 4 ay önce mahallinde sistem üreticisi firmayla arazi tespiti yapılarak LOCALIZER ve GLADPAH Hava seyrüsefer kolaylık sistemi kurulması konusunda mutabık kalınmıştır.

 

SİPARİŞİ VERİLDİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından siparişlerin yapılarak 2018 yılı yaz sezonuna yetiştirileceği konusunda bilgiler alınmıştır. İlimiz ve bölgemiz için çok önemli gördüğümüz Filyos projesinin başlaması da havalimanımızın var olan eksikliklerinin biran önce bitirilmesini ve bahsettiğiniz iç hat seferlerinin başlamasını da zorunlu kılmaktadır.

 

"GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR"

Türk Hava Yolları ile havalimanının yurt içi seferlere açılması yönündeki görüşmelerimiz devam etmektedir. Havalimanımız için var olan ve girişimde bulunduğumuz beklentilerimizin biran evvel yerine gelmesi dileklerimle şahsınızda tüm gurbetçilerimize selam ve saygılarımı sunarım"