Düzce Valisi Ali Fidan ve eşi Fatma Fidan Akçakoca ilçesine bir dizi ziyarette bulundu.  İlçe Kaymakamı Mehmet Özer ve eşi Övünç Özer ile  Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve eşi Nilay Yemenici ; Düzce Valisi Ali Fidan’a ve eşi Fatma Fidan’a eşlik ettiler. Kızılay yaşlılar konukevi sakinleriyle birlikte yenen öğle yemeğinin ardından, huzurevinden çıkamayan yaşlılar tek tek ziyaret edildi. Sonrasında Fatma Fidan, Övünç Özer ve Nilay Yemenici hastanedeki hastaları  ziyaret ederek geçmiş olsun dilek ve temennisinde bulundular. Hasta ziyareti öncesi Başhekim Dr. Muhammet Aydın’dan bilgi aldılar.

Düzce Valisi Ali Fidan ve beraberindeki İlçe Kaymakamı Mehmet Özer ile Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici öğretmenevinde son sınıf lise öğrencileriyle buluştu. Vali Ali Fidan bu yıl Üniversite sınavlarına girecek olan öğrencilere yaptığı konuşmasında Düzce ilinde öğrencilerin başarı oranlarının yükselmesini arzu ettiklerini, öğrencilerinin Türkiye genelinde ilk üç içinde, olmuyorsa ilk on, oda olmuyorsa ilk yirmi içinde yer almasını istediklerini, bunun içinde öğrencileri motive etmek amacıyla, etkinlikler yapmayı planladıklarını söyledi.

 

AKÇAKOCADA KIYMETLİ BİR POTANSİYEL VAR

Öğretmenevinde gerçekleşen program sonrası  Düzce Valisi Ali Fidan Belediyeyi ziyaret etti. Ziyaretleri esnasında  şu ifadelere yer verdi “ Düzce Valiliğimizin Akçakoca’da ofisini açma konusunda adımlar attık. Birtakım görüşmelerin burada yapılması, misafirlerimi burada ağırlamak ve görüşmelerimi yapmak için  burada bir ofis olmasını arzu ediyorum. Kaymakamlık ve Belediye işbirliği içerisinde durmadan çalışıyorlar. Yukarı mahalle tarihi evlerini turizme ve Akçakoca’ya kazandırılması noktasında çabalıyorlar. Burada kıymetli bir potansiyel var, bu potansiyelin biran evvel turizme kazandırılması beni de heyecanlandırıyor. Akçakoca güzel bir ilçe, Akçakoca’nın daha da güzelleşme imkanı var, potansiyeli var. Bir liman yapılması hususu var mevcut durumun değerlendirilmesi ve sahil bandının tekrar elden geçirilip, gerek görsel gerek kullanım açısından sivil hale getirilmesi güzelleştirilmesini yapmamız lazım. Bu konularda sürekli Kaymakamımızla ve Belediye Başkanımızla istişare yapacağız.” diye konuştu. Konuşmasının ardından Düzce Valisi Ali Fidan’a Akçakoca Belediye Başkanlığının planladığı ve hayata geçirilecek olan projeler hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Karşılıklı görüş alışverişi sonrası bilgilendirme toplantısı sona erdi.