​Orman Genel Müdürlüğü  D.M.O’den .satın aldığı ağaç sökme ve dikme makinasını  Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis etti.

 

Bölge Müdürlüğü bu konuda yaptığı açıklamada şu bilgiyi paylaştı:

 

Ormancılık hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınan 34 ton taşıma kapasitesine, 400 Beygir motor gücüne sahip ve 6x4 hareket kabiliyetinde olan kamyon şasesi üzerine monteli ağaç sökme ve dikme makinasının üst yapısı yerli mühendisler tarafından yapıldı.

 

Bu çalışmaları Fidanlık Müdürlüğümüzde yerinde görmek üzere Zonguldak Valimiz Ahmet Çınar, Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel ziyarette bulunup makinemizin uygulamasını incelediler.

 

Yeşili Korumak Adına Çok Titiz Davranıyoruz..

 

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ise “ağaç söküm - dikim makinası fidanlığımızın ve ilimiz için son derece önemli bir yatırımdır. Özellikle Orman Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bu makine ile ağaçlandırma ve çevre düzenleme çalışmaları daha sağlıklı ve kaliteli bir şekilde sağlanacak. Zonguldak’ımıza ve orman teşkilatımıza hayırlı olsun” dedi.

 

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel yaptığı açıklamada “Genel Müdürlüğümüze bu aracı Bölge Müdürlüğümüze kazandırdığı için teşekkür ederek, ağaç sökme makinesi ile kesim yapmadan ağaçların alındığını ihtiyaç olan bölgelerde toprakla buluşturulduğunu özellikle boylu ağaçların ağaç sökme makinası ile sıklık bakımı sahalarından köklenerek nakledilmek suretiyle yol ve cadde kenarı ağaçlandırmalarında kullanılacağını belirtti.