Kaban, yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKKA) rekreasyon projesi kapsamında kentteki balıkçı barınaklarının yıkımında sona yaklaşıldığını belirterek, Turizm Mastır Planı hakkında bilgi verdi. 

Karakum bölgesindeki yıkım çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını belirten Kaban, "Karakum bölgesindeki alan için acil bir plan ve proje yapma sürecine girmemiz gerekiyordu. Bu anlamda proje çalışmasını başlattık. 15 gün içerisinde Karakum'la ilgili bir ön proje hazırlanacak. Projenin ardından BAKKA ve İl Turizm Müdürlüğü ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Turizm Mastır Planımız, Zonguldak'ta özellikle marka oluşturma noktasında ne yapabiliriz? Nasıl marka haline getirebiliriz? Konusunda yapılmış bir çalışma." şeklinde konuştu.

Kaban, Zonguldak için en önemli alanlardan birisinin turizm olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle Filyos'ta 110 hektarlık kuş cennetimiz, mağaralarımız, Devrek bastonlarımız var. Bunların nasıl aktive edileceği dahil bütün sistemlerin tartışılacağı bir sürece giriyoruz. Karakum'da bunun bir parçasıdır. Bunu BAKKA üzerinden yapmayı düşünüyoruz. Israrla vurgulamamız gereken, burayı çirkin bir yapılaşmanın olduğu bir sürece sokmamaktır. Bunu hukuken de yapmamız mümkün değil. Burada 7 den 70'e herkes istifade edebilecek. Bu konularda proje çalışmaları bugünden itibaren başlamış durumda. Ferah ve huzur içerisinde kıyılardan istifade etmeye susamış halkımız için hayırlı olsun diyorum."