Kaban, açıklamasında; “Devletimizin idari yapısında önemli bir yeri olan Emniyet Teşkilatımız, ülkemizde emniyet, asayiş ve güvenliğin tesis edilmesi, vatanımızın milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunup kollanması, temel hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımızca kullanılmasının sağlanması, yasaların titizlikle uygulanması gibi görevlerini hukukun temel prensiplerine bağlı ve insan haklarına saygılı bir şekilde halkımızın güven ve desteğini de arkasına alarak büyük bir başarı ve özveriyle yürütmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; toplumda barış, huzur ve güven ortamının tesis edilerek, sürdürülmesinde başarı ile görev yapan Emniyet Teşkilatımızın 171. Kuruluş yılını kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyor, görevlerini yaparken hayatını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına, görev malulü mensuplarımıza aileleriyle birlikte sağlık ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.


‘EN RENKLİ ÖRNEKLERİNDENDİR’


Zonguldak Valisi Ali Kaban, Dünya Romanlar Günü nedeniyle de yaptığı açıklamada ise, “Romanlar, farklı, zengin ve köklü kültürlerin ülkemizde meydana getirdiği toplumsal yapının en güzel, en renkli ve önemli örneklerindendir” dedi.

Açıklama şu şekilde:
“Ülkemizin eşit vatandaşları olarak gördüğümüz romanların, sosyal hayatta hak ettikleri yeri almaları ve etnik ve kültürel ayrımcılığa hiçbir şekilde uğramamaları için devletimiz kendilerine yönelik olarak barınma, eğitim, sağlık ve benzer pek çok konuda önemli çalışmalar yapmakta, çeşitli projeler hayata geçirmekte, bizler de intikal eden konularda, sorunlarda her zaman destek vermeye, yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle; Roman vatandaşlarımızın Dünya Romanlar Gününü kutluyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yaşam diliyorum.”