Zonguldak Valisi Erdal Ata, 'Kavşak düzenlemeleri karayolları yönetmeliğine uygun yapılması gerekir. Karayolları bu gerekçeyle ilçe girişini kapattı' dedi.

Ata, duble yol yapımın ardından belediyeler ve köy muhtarlarından sık sık giriş-çıkışlarda sorunlar yaşadıkları yönünde talepler geldiğini söyledi. Alaplı girişini kapanması o bölgede yaşanacak bir takım kazaların önüne geçeceğini kaydeden Ata, şunları söyledi;

Alaplı Taşbaşı mevkisinde bölgenin yeteri kadar geniş olmadığı ve diğer kavşağa da çok yakın olduğun için zaman, zaman bu konularda gerek belediyeler gerekse köy muhtarlarından sık, sık talepler geliyor. Fakat karayolları bu konuda taviz vermek istemiyor. Sebebi bir takım kazalar olduğu zaman Karayollarına fatura çıkartılıyor. Ayrıca sadece maddi yönden değil adli yönden de ceza işlemi uygulanıyor. Onun için kuralara uymak lazım Taşbaşı mevkisinden Karşıyaka kavşağı arası her halde 300–500 metre vardır. Bu çok bir mesafe değil, tamam bir takım zorlukları sıkıntıları var ama olabilecek bir takım kazların önüne geçmesi de büyük bir fayda sağlıyor. Karayolları bir takım riskler olduğu için kısıtlama getiriyor. Vatandaş olarak trafik yönünde kurullara uyarsak daha güzel olur.