Demir Medya Yayıncılık, Reklamcılık, Matbaacılık, Sanayi Ticaret A.Ş.’ye ait Yeni Adım Gazetesi’nde Zonguldak İl Emniyet Müdürü ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atan gazete sahibi Erdoğan Demir’e bir yanıt da Zonguldak Valiliği görevinden Aydın Valiliği görevine atanan Erol Ayyıldız’dan geldi.

 

Ayyıldız, Demir’in iddialarını yalanladı. Aydın Valiliğinden alınan basın açıklaması Zonguldak Valiliği aracılığı ile kamuoyuna aktarıldı. Açıklama aynen şu şekilde: İlimizde yayınlanmakta olan Yeni Adım Gazetesinin 02.12.2013 tarihli nüshasında ve internet sitesinde yayınlanan  "Operasyonların perde arkası" başlıklı haber ile ilgili olarak Aydın Valiliğinden alınan basın açıklaması ektedir.

 

ERDOĞAN DEMİR İSİMLİ KİŞİ

Demir Medya Yayıncılık, Reklamcılık, Matbaacılık, Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sahibi olduğu, Zonguldak ilinde yayınlanan Yeni Adım Gazetesinin 02/12/2013 tarihli sayısında ve internet sitesinde “Son Dakika… Operasyonların Perde Arkası” başlıklı Erdoğan Demir isimli kişinin açıklamaları ile ilgili olarak şahsımı ilgilendiren hususlarla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. Kilimlide bir kaçak ocağın kapatılmaması ile ilgili olarak iki Emniyet Müdür Yardımcısına ayrı ayrı görev verip soruşturma talep ettiğim doğru değildir. Olay emniyet birimlerimiz tarafından mühürlenen bir ocağın bu işleme rağmen ocak faaliyetinin tekrar sürdürülmesi ile ilgili olarak İl Emniyet Müdür Vekiline verilen talimat ve yasal işlemin uygulanmasıdır.

 

O İDDİALAR YALAN OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İl Emniyet Müdürünün Zonguldak TSO seçimleri ile ilgili polisevinde esnaf ve işadamlarına yemek verdiği konusunda bir bilgim olmamıştır. Bu sebeple İl Emniyet Müdürüne konu ile ilgili bir ikazda bulunulmamıştır. Emniyet Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürü İdari olarak bilgim ve talimatım olmadan herhangi bir işlem tesis edemez. İlgili operasyonlar bilgim dahilinde ve adli birimlerin talimatları ile olmuştur. Yazıda ifade edildiği gibi operasyon ile ilgili bir konuşma yapılmamıştır. İldeki bir gazetece haber yapılan ‘Vali yardımcılarının odasının dinlendiği’ iddiasının somut bilgi ve belgelere dayanmadığı dolayısıyla yalan olduğu Yargıtay ilanında açıkça ortaya konmuştur

 

İNTERNET ÜZERİNDEN BAHİS İDDİASI

Milletvekilinin ve birkaç siyasinin bulunduğu ortamda İl Emniyet Müdürünün davranışı karşısında Milletvekilinin tepki koyması gibi bir olay olmamıştır. Emniyetin maç günlerinde stadyum etrafında trafikle ilgili düzenleme yapması olağan bir durum olup, İl Emniyet Müdürü ve personeli görevi ve talimatım gereği herkese eşit, ayrıcalık göstermeden bu görevi yerine getirmiştir. “İnternet üzerinden kanuna aykırı olarak bahis oynandığı bilgisini” araştırması için İl Emniyet Müdürü tarafımdan talimatlandırılmıştır. Deniz kulübü ile ilgili olarak; Afet Acil Yardım Müdürlüğüne ait botla Zonguldak hakkında bilgilenmek amacıyla yapılan deniz seyri sonunda daha uygun olması sebebi ile henüz inşaat halinde olan deniz kulübünden karaya çıkılmıştır. Burada deniz kulübünün imar yönünden belediyeyi ilgilendirdiği belediyece niye işlem yapılmadığı sorulmuş, Milli Emlak’tan kiralanan bu yer için Maliye Bakanlığından izin almadan yapılaşma yapılmaması dosya hazırlanıp Bakanlığa gönderilmesi ifade edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”