Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz.Ereğli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mütevelli Heyeti Toplantısına katıldı. Vali Ata, toplantı sonrasında Organize Sanayi Bölgesinde başlatılan asfalt çalışmalarını Milletvekili Ercan Candan ile birlikte inceledi. Ata, OSB Asfalt ihalesini alan firma yetkilisini ise daha önce ki yaptığı hataları hatırlatarak, "Bir daha aynı hatalar olursa Zonguldak’tan iş alamazsın" diyerek uyardı.

Toplantıya katılan heyet ile selamlaşan Vali Ata, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Genç, Meclis Başkanı Zeki Us, ile OSB mütevelli heyeti üyelerinin katıldığı toplantı öncesinde yaptığı konuşmasında OSB ile ilgili gündemde yer alan maddelerin görüşüleceğini söyledi.

"BELEDİYEDE YAPTIKLARIN BOZULDU"
Vali Erdal Ata, basına kapalı olarak devam eden toplantının sona ermesinin ardından Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Doktor Ercan Candan ve mütevelli heyeti ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi yolunda dün itibari ile başlanan asfalt çalışmalarını inceledi. İhaleyi alan firma yetkilisi ile görüşen Ata, çalışmalar hakkında bilgi alırken, firma yetkilisini de daha önce yaptığı çalışmalarda yaşanan sorunların yaşanmaması için açık bir şekilde uyardı. Vali Erdal firma yetkilisi İsmail Öncü’ye yaptığı uyarıda "İsmail bey herkes sizleri bekliyor. Asfaltınızın kalitesine dikkat edin. Belediyelerdeki yaptığın gibi olmasın. Belediyede yaptıkların bozuldu. Bunda da bu şekilde bir sorun çıkarsa Zonguldak bölgesinde iş alman, çalışman mümkün değil. Bak bunu da basının huzurunda söylüyorum" dedi.

Firma yetkilisi İsmail Öncü'nün cevap verme isteğine karşılık veren Vali Ata, "Ben onu bunu anlamam. Buradaki asfaltın kalitesine dikkat edeceksiniz. Havalar güzel. Isı kaybı olmaz. Dikkatli çalışarak bu yol tamamlanacak" dedi.

"ÇALIŞMALARI YAKINDAN DA TAKİP EDECEĞİZ"
İnceleme sonrasında soruları yanıtlayan Vali Erdal Ata, çalışmaların yeni başladığını ve yakından takip edeceklerini, olağanüstü bir durum olmadığı takdirde Eylül ayı içerisinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Ata konuşmasında, "Geçen sene Sanayi Bakanımız ilimize biz ziyarette bulunmuştu. Ziyaret sonunda Organize Sanayi Bölgemizi gezdi. Gezi sonunda bu yolun asfaltlanması için çalışmaların yapılacağını söylemişti. Bakanımızın talimatı üzerine geçen sene ihalesi yapıldı. Yalnız mevsim şartları uygun olmadığı için sonbahara denk geldiği için bir de malzeme de çekilmesi gerekiyordu. Bundan dolayı da yaptırılamadı. Şu anda yolun asfalt çalışmalarına başlandı. İnşallah bir an önce bitirilmesini yatırımcı firmadan talep ediyoruz. Çalışmaları yakından da takip edeceğiz" dedi.
Vali Erdal Ata, incelemelerin ardından Ereğli'den ayrıldı.