Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültünü Yaşatma Derneği Başkan Aydın Erol,  Zonguldak Valiliğine gönderdiği yazıda, ilçenin hava kalitesiyle ilgili yaşanan tartışmalar üzerine, hava kalitesinin iyileştirmesi  yönünde  İl Çevre Müdürlüğü’nün eylem planı hakkında bilgilendirme talebinde  bulundu.

Derneğin dilekçesi şöyle:

“Kdz. Ereğli Tarih Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği olarak Ereğlimizin sağlıkla yaşanabilir bir kent olması için gayret sarf etmek temel amaçlarımız arasındadır.

“Bu kapsamda ilçemizde bulunan hava ölçüm istasyonu değerlerini elimizden geldiği kadar izlemeye çalışmaktayız.

“Ancak son günlerde ilçemizde geriye yönelik 7 günlük periyotta (03-09 Mart 2020 arası) hava kalitesi ölçümlerinin sağlıksız çıkması ve çıkmaya devam etmesi sonucu derneğimize üyelerimizden ve kamuoyundan konu hakkında sorular gelmektedir. Bu konu bazı yerel basın organlarında dile getirilmekte ve sosyal medyada da konuşulmaktadır.

“Derneğimizce konu hakkında sorulan sorulara doğru yanıtlar verilmesi yanı sıra kentimiz hava kalitesinin iyileştirilmesine yönelik olarak müdürlüğünüzün eylem planları hususunda derneğimizin bilgilendirilmesini arz ederim.”