Kdz. Ereğlili Meyçem Ezengin sanat çalışmalarına devam ederken, bu kez Dünyanın en yaşlı ağacı olan Alaplı Gümeli’deki 4 bin 115 yaşındaki Porsuk Ağacının tasarımını, cam mozaiğinden yapıyor. Zonguldak Valilik binasının dış cephesine monte edilecek olan Porsuk ağacı tasarımı 25 metre kare büyüklüğünde olacak.





10 AYDA TAMAMLANACAK

Porsuk Ağacı tasarımıyla ilgili çalışmaları sorumuzu  yanıtlayan Meyçem Ezengin, 2018 yılında Dönemin Valisi Ahmet Çınar’ın isteği ve önderliği ile başlandığını belirtirken “Valilik binası ön kısmında bulunan meydanın dış duvarına monte edilecektir. Eser 25 m2 büyüklüğünde olup Meyçem Ezengin Mozaik Atölyesinde yapılmaktadır. Eser Cam Mozaik tekniği  ve üç kişiden oluşan ekip ile 10 aylık bir sürede  tamamlanacaktır.” Dedi.

Şuan eserin %40’lık bir bölümünün tamamlandığını ifade eden Ezengin sözlerine şöyle devam etti:


EN BÜYÜK MOZAİK ÇALIŞMASI

“Eser 24 parça halinde çalışılıyor. Bittiğinde Zonguldak’a gelip yerinde parçalar birleştirilip üzerinde tamamlamalar yapılacaktır.

Tamamen el yapımı bir üründür. Antik mozaiklerden sonra şimdiye kadar bu kadar büyük bir mozaik çalışması yapılmamıştır. Bu konuda da bir ilktir. Benimde Üsküdar Nevmekan Sahil’de ki 16 m2 lik işimden sonra yaptığım en büyük iş olacaktır. Çok heyecanlı ve gururluyuz.”


TEŞEKKÜR

“Memleketime hizmet etmemde, ilk kapılarını bana açan Milli Eğitim Bakanı Yrd. Prof Dr. Mahmut Özer’e, bu projede bana güvenip böyle bir çalışmayı yapmama vesile olan önceki dönem Valimiz Sayın Ahmet Çınar’a ve Projeyi yürütmemi ve yapmamda desteklerini esirgemeyen Zonguldak Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş’a teşekkür ederim.”