Zonguldak Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen duyuruyu paylaştı, 23 Mart salı gününden başlayıp 26 Mart cuma günü gece saatlerine kadar hava sıcaklığının hissedilir derecede azalacağını, bölgede kuvvetli sağanak, kar yağışları ve fırtına beklendiğini duyurdu, vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan bilgilendirme şu şekilde:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.03.2021 Salı günü Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak, Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin kuzeybatı kesimlerden başlayarak ülkemizi etkilemesi bekleniyor.

23.03.2021 Salı günü Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, zamanla yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Çarşamba ve Perşembe günleri ise ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların, Bölge genelinde kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin hafta sonu kuzey ve doğu kesimlere çekilerek ülkemizin büyük bölümünde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının; Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak, hafta ortasından itibaren hissedilir derecede ( 6-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Ülkemizde beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Oluşması Muhtemel Riskler: Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım - Çatı Uçması - Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi - Ulaşımda Aksamalar - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi