Kdz. Ereğli OSB'nin Bölücek yolu üzerindeki bir keskin virajın kaldırılması için bina satın alan ve devlete bağışlayan yatırımcıların Gazeteniz Önder'de dile getirdikleri taleplerini Vali Ata ile Milletvekili Erdoğan yerinde incelemesi umut yarattı.

Zonguldak Valisi  Erdal Ata Kdz. Ereğli'de yaptığı incelemeler sırasında iki önemli konuya parmak bastı ve çözüm sözü verdi. Vali Ata, Ereğli-Kandilli yolunda kesintiye uğrayan çalışmaların yeniden başlatılacağını müjdeledikten sonra Organize Sanayi Bölgesi'ne giden yollardan biri olan Bölücek Grup Yolu'na gitti.
Beraberinde AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ile birlikte Bölücek yolundaki bir keskin virajı yerinde gören Vali Ata, can ve mal güvenliğini tehdit eden bu virajın derhal kaldırılacağı sözünü verdi. Vali Ata ile Milletvekili Erdoğan’ın bu keskin virajı yerinde gördükten sonra harekete geçmeleri, devletten umut bekleyen yatırımcıları mutlu etti.

ÜÇ KATLI BİNA YAPMIŞLARDI
Bilindiği gibi; Kdz. Ereğli OSB'de yatırım yapan ve yüzlerce işçiye istihdam sağlayan Özdemir Boru, Tat Metal ve Çınar Boru'nun Bölücek grup yolu üzerindeki bu viraj içinde bulunan bina sahibini ikna ederek, evinin bulunduğu alana çok yakın bir noktada ve üç kat büyüklüğündeki bir arsaya tek katlı binasının yerine üç katlı bina yapmışlardı. Virajdaki bu binayı satın almaları ile binada oturanların can ve mal güvenliğini koruyan iş adamları bu binayı da devlete bağışlayarak "gel bu virajı kaldırmak için binayı da yık ki, bu yol üzerinde çalışan araçları koruyalım insanların can güvenliğini sağlama alalım" demişlerdi.Yatırımcıların bu talebi Zonguldak'ın önceki valisinden bu yana sürekli dile getirilmesine rağmen hiç ciddiye alınmamış ve adeta kulak arkasına atılmıştı. Vali Erdal Ata'nın bu virajın kaldırılacağına dönük açıklamasını adı geçen virajda yapması umutları artırdı.