Yaklaşık 10 yıldır yıl içinde yaşanan önemli olanları pastayla anlatan İstanbul Pastanesi, bu sene Van' da yaşanan 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremi hatırlatan dev bir pasta yaptı. Yaklaşık 8 günde yapılan pastanın maliyetinin ise 750 lira civarında olduğu belirtildi. 
    

Ereğli'de 1992 yılında başlattığı önemli olayları pasta üzerinde yansıtma geleneğini sürdüren İstanbul Pastanesi, bu sene Van depremini konu aldı. Vatandaşların gördüklerinde şaşkınlıklarını gizleyemediği pastada 15'er kilo beyaz ve siyah çikolata, pasta yağı, 10 kilogram pudra şekeri, 5 kilogram yumurta akı kullanmış.
    Pasta hakkında bilgiler veren iş yeri ortaklarından Engin Okumuşoğlu (35) yaptığı açıklamada, Yaptığımız deprem pastasını gören insanlardan birinin dahi etkilenerek, yeni yıl eğlencesi için harcayacağı paradan küçük bir miktarını bile Van'a göndermesi halinde bunun önemli bir destek olacağına inanıyoruz. Yakın bir zamanda da Van için yardım kampanyası başlatacağız. Bu konuyla ilgili olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. dedi.
    Pastane olarak her yılsonu, o yıl içinde yaşanan olayları sembolize eden dev pastalar yaptıklarını kaydeden Okumuşoğlu, Bu yıl da Van'da ve özellikle Erciş ilçesinde yaşanan depremi sembolize eden pasta yapmaya karar verdik. Çünkü depremde yıkılan binaların birçoğunun inşaat sırasında eksik malzemeden dolayı yıkıldığını biliyorduk. Deprem sonrası orada çok sayıda insanımız öldü, binlerce vatandaşımız mağdur oldu. Elbette yeni yıla girerken eğeleneceğiz ama Van'daki vatandaşlarımızı da unutmamamız gerektiğini düşündük. Yaptığımız deprem pastasını gören insanlardan birinin dahi etkilenerek, yeni yıl eğlencesi için harcayacağı paradan küçük bir miktarını bile Van'a göndermesi halinde bunun önemli bir destek olacağına inanıyoruz. Kısa süre içerisinde de Van için bir yardım kampanyası düzenleyeceğiz. Amacımız yaraların sarılmasında bir nebze de bizim faydamızın olması. diye konuştu.

    "BÖYLE ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN"
    Pastayı yapan 20 yıllık usta Şenol Demir (45), ise bir buçuk metre genişliğinde, bir metre yüksekliğindeki 'Sesimi Duyan Var mı?' sloganıyla yaptıkları pastada; 15'er kilo beyaz ve siyah çikolata, pasta yağı, 10 kilogram pudra şekeri, 5 kilogram yumurta akı kullandıklarını belirtti. Demir, Kartonpiyerden de faydalandığımız pasta yaklaşık 750 liraya mal oldu. Pastanın yapımı sırasında deprem günlerini hatırlayarak duygulandık. Böyle acıların bir daha yaşanmamasını diliyoruz. Yaptığımız pastayı, yeni yıl gecesi vatandaşlara ikram etmeyi düşünüyoruz. ifadelerini kullandı.
    İşyerinde sergilenen pastayı gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.