Kasım 2011 senesinde Van da meydana gelen deprem sonrası Çaycuma'ya gelen Vanlı Aykaç ailesinin tüm ihtiyaçları Diva Sen Çaycuma temsilciği tarafından karşılanmıştı. Van'daki deprem olasılığının azalması üzerine yeniden memleketine dönüş yapan 4 kişilik aile, yolculuğa tüm ihtiyaçlarında yanında olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası Başkanı Yusuf Bayhan ve sendika üyeleri tarafından yolcu edildi.
Türk-Kürt ayrımcılığı yaparak ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceklerini belirten Bayhan, Kasım 2011 de, Van İlimizden İlçemize gelen bir depremzede ailesinin bakımını ve tüm masraflarını Diva-Sen Çaycuma İlçe Temsilciliği olarak üslenmiştik. 'Müslümanlar kardeştir' diyoruz ama bu sözde kalıyor, fiiliyata geçmiyor. O zaman da kardeşliğimiz yara alıyor. Ülkemizi Türk ve Kürt ayrımcılığı yaparak bölmek isteyenler var. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2012 yılını kardeşlik yılı olarak ilan etti. Bu aile Çaycuma'da ve ülkemizde 'kardeşlik böyle olur' diyebileceğimiz bir örnektir. Türk ve Kürt halkının kardeş olduğunu bir kez daha ilan etmiş olduk. Vanlı kardeşlerimizden bu ailenin yaklaşık beş ay tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Tüm masraflarını ve ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik ve onların hayır dualarını aldık. Ailemizi Van'a uğurladık, geride kardeşlik kaldı. Depremzede ailelerinden yardımlarını esirgemeyen Diva-Sen üyelerimize ve imam hatip arkadaşlarımıza, maddi, manevi yardım eden tüm kardeşlerimize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum diye konuştu.
Ayrıca Bayhan köprü faciası nedeniyle kayıp yakınlarına başsağlığı dileyerek, başta cenaze ve sahiplerine ve kayıp yakınları olmak üzere tüm bölge insanına sabır diledi.