Kdz.Ereğli'de son günlerde hissedilen aşırı sıcak, vantilatör satışlarında patlamaya neden oldu. Vantilatör satan işyerleri, son kalan vantilatörlerin üzerine 'Satıldı, yarına kesin gelecek, içeriye sipariş yazdırabilirsiniz' yazısı ile vatandaşların soru sormasına meydan vermiyor.

Türkiye genelinde hissedilen aşırı sıcaklar vatandaşı bunaltıyor. Sıcaklıkların artması ve nem oranında oldukça yüksek olması nedeni ile sıcaktan kurtulmak isteyen vatandaşlar klimalara yönelirken, klima taktıramayan birçok vatandaş ise vantilatör alarak serinlemenin yolunu seçiyor. Ancak vantilatör satan işyerlerinin daha önce fazla satılmaz diye mevcut sayıda getirdiği vantilatörleri yetiştiremez duruma geldi. Her gün verilen siparişlerin erimesi üzerine gün aşırı sipariş vermeye başladı.

Vantilatör satışı yapan işyeri sahiplerinden Hasan Özbek, satışların bu kadar artacağını tahmin bile etmediklerini söyledi. 35 ila 45 lira arasında sattıkları vantilatörlerin elinde olmadığını söyledikleri müşterilerinden sipariş aldığını dile getiren Özbek, "Son günlerde yoğunlaşan sıcaklar vantilatör satışlarında artışa neden oldu. Fazla satılmaz düşüncesi ile stok yapmadık. Ama şu anda 16 adet siparişimiz var. Dükkâna gelen müşterilerimizin aşırı ilgisi nedeni ile vantilatör almaya gelenlerin sorularını cevaplamak için son kalan vantilatörün üzerine 'Satıldı, yarına kesin gelecek, içeriye sipariş yazdırabilirsiniz' yazısını yazdık. Bu yazının sonrasında ise gelen müşteriler direkt içeriye girerek sipariş yazdırıyor. Vantilatöre yapılan bu yüklenmenin asıl nedeni bana göre müşterilerin klima alamamasından kaynaklanıyor. Bu da bizim işlerimizin açılmasına neden oluyor." dedi.