Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, belde de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışma başlatılmasının bölge ekonomisine de katkı sağlayacağını söyledi.
Aydın, yaptığı açıklamada, Vali Erdoğan Bektaş ve Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun da aralarında bulunduğu heyetin 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve TTK'ya ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) çalıştığı alanda incelemelerde bulunmasının belde de büyük heyecan yarattığını belirtti.

"DÜNYAYA TANITMAMIZ GEREKİR"
Varagel başta olmak üzere bölgedeki önemli değerlerin ülke turizmine kazandırılması gerektiğini anlatan Aydın, "Bu doğrultuda bölgemizde yapılan incelemeler ve olumlu gelişmeler bizleri son derece mutlu etti. Varagel ve kuruma ait eski binalar tarihimiz açısından son derece önemli. Kömür ve insan ve kömür naklinin ilk yapıldığı varagel sistemini tüm dünyaya tanıtmamız gerekir" dedi.

VALİ VE KAYMAKAMA TEŞEKKÜR
Vali Bektaş ve İlçe Kaymakamı Çorumluoğlu'na teşekkür eden Aydın, şu ifadelere yer verdi. "Heyecanla gelişmeleri takip ediyoruz. Başlatılan çalışmaların olumlu sonuçlar ortaya koyacağına da inanıyoruz. Gerek bölgemiz gerekse ülke turizmi açısından bu alanların turizme kazandırılmasını bekliyoruz"