Geçtiğimiz hafta belde halkının bir araya gelerek varageli turizme kazandırma noktasında temizlik çalışması yaptığını ve yetkililerin dikkatini bu bölgeye çektiklerini anlatan Aral ziyaret ile ilgili şunları söyledi:


"Daha önce burayla ilgili Zonguldak Valiliğinin bir çalışma yürüttüğünü öğrendik. Söz konusu birim alanda inceleme yapıyor ve galeri, varagel, varagel vinci, lambana, yazıhane, sinema, silo yapıları, elektrik santrali ve gümrük, ev ile ocaklık girişi ve nefeslik tüneli tarihi yapı olarak tescilleniyor. Süreçte bu alan Orman Bakanlığı'na ait TTK kiracı. Orman Bakanlığı'ndan alanın İl Özel İdareye tahsisi noktasında bir girişim olmuş. Kandilli Belediyesi tarafından alanın haritalandırılması yapılmış. Proje şuan beklemede"

Kurul Müdürü Sucu'nun konuya oldukça yakın ilgi gösterdiğini belirten Aral, haritalar ve hazırlanan dosyalar üzerinde fikir birliği yaptıklarını, bölgenin detayı hakkında bilgi sahibi olduklarını kaydederek, "Belde halkı sabırsızlıkla projenin devamı için göreve geldiği günden itibaren halkın içerisinde olan ve çalışmaları ile de takdir toplayan Sayın Valimiz Ahmet Çınar'ı bekliyor. Sayın Valimizin burayı görmesi durumunda inanıyoruz ki Batı Karadeniz bölgesinin Ekoturizm noktasında cazibe merkezine dönüştürülebilir. Zonguldak Valiliğinin uzun zamandır hayalini Ahmet Çınar valimizin hayata geçireceğini umut ediyoruz" dedi.

Ziyarete BBP Karabük İl Teşkilatı da yer aldı.