Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Ömer Kabahor, beraberinde Grup Müdür Vekili Salim İnce ve Uzunmehmet Vergi Dairesi Müdürü İhsan Mutlu'yla birlikte Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Kabahor, Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şenol Altuntaş'a, "Varlık Barışı" uygulamasının 30 Eylül 2009 tarihine kadar uzatıldığını hatırlattı.
Şenol Altuntaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra şunları söyledi:
"RIZKIN ONDA DOKUZU TİCARETTE"
"Peygamberimiz, rızkın onda dokuzunun ticaret ve cesaret ile edinildiğini söylemiştir. Biz de ticaretle uğraşan insanlarız. Küresel krizin aşılması noktasında da ihtiyacımız olan tek şey cesarettir. Ayrıca vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Bizi ziyaret eden arkadaşlarımızda bu kutsal mesleği ifa ediyor. Bizler daha çok çalışarak, daha çok üreterek ve daha çok satarak kriz ortamından kurtulacağız."
Vergi Dairesi Grup Müdürü Ömer Kabahor ise, şu görüşlere yer verdi:
"TEREDDÜDÜ OLAN BİZE GELSİN"
"Bayram yoğunluğundan dolayı TSO'yu ziyaret edememiştik. Bu vesileyle hem kurumumuzu ziyaret ediyoruz, hem de onları 30 Eylül'e kadar uzatılan 'Varlık Barışı' uygulaması hakkında bilgilendiriyoruz. 'Varlık Barışı' kapsamında beyan edilen tutarlar, bu tutarlara ilişkin tarh edilen verginin vadesinde ödenmesi koşuluyla mahsup edilerek, tarhiyat yapılacak.
İndirimi reddedilen KDV'ye ilişkin mahsup edilecek matrah tutarı, indirimi reddedilen vergiye esas teşkil eden bedel olacak. Ancak indirimi reddedilen vergiye ilişkin bedelin tespit edilememesi halinde, mahsup edilecek matrah tutarında yüzde 18'lik KDV dikkate alınacak. Bu konuda tereddüdü olanlar Başkanlığımıza gelerek bizden daha detaylı bilgi alabilirler."