Kazım Karabekir Vakfı'nın Kurucu Üyesi ve Vakfın Müdürlüğü görevini sürdüren Kızı Timsal Karabekir Kdz. Ereğli'ye gelip, BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği konferansta konuştu. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli Şubesi'nin de destek verdiği konferans Atatürk Kültür Merkezi'nin Nikah Salonunda yapıldı.
Protokol sıralarında sadece Karadeniz Bölge Komutanı Albay Yalçın Enç'in bulunduğu  Timsal Karabekir'in Kazım Karabekir'in ve Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı konferansta,  sinevizyon aracılığı ile beyaz perdeye yansıtılan Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'ndan çekilmiş fotoğraflar da yer aldı. 
Timsal Karabekir Çanakkale'ye gitmeyenlerin mutlaka gitmesini, gidenlerin de bir daha giderek o şehit kanlarıyla sulanan toprakları görmesi gerektiğini ifade etti.  Çanakkale'de yazılan o büyük destanın uğursuz Mondros mütarekesi ile gölgelendiğini ve savaşta indirilmeyen bayrağımızın emperyalist ülkeler tarafından işgal edilen ülkemizde indirilerek yerine, İngiliz, İtalyan, Fransız ve Yunan Bayraklarının asılmasının acısın halen daha yaşadıklarını anlatırken duygulandı.
Sarıkamış'ın da mutlaka bilinmesi ve unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Karabekir, Kurtuluş Savaşı'nda silahlarını teslim etmeyen tek ordunun Kazım Karabekir'in komutasındaki 15. Kolordu olduğunu ve Atatürk Anadolu'ya çıktığında O'nun hep yanında olduğuna dikkat çekti. Atatürk'ün Padişah Vahidettin'in kendisini görevden alma kararı çıkmadan önce ordudan istifa ettiğinde de Kazım Karabekir'in Mustafa Kemal'in yanına giderek emrindeyim paşam dediğini ve istila edilen Türkiye'nin bu savaşla özgürlüğüne kavuşturulduğunu söyleyen Timsal Karabekir, her Türk insanının bu ülkeye karşı büyük borcu olduğunu anlatırken salonda bulunan öğrencilereHer Türk evladının borcudur, görevidir, ibadetidir Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmek dedi.
Bugün yaşadığımız özgürlüğü Kurtuluş Savaşı'nın başarıyla gerçekleştirilmesiyle yaşadıklarına vurgu yapan Timsal Karabekir'e konuşmasının sonunda Karadeniz Bölge Komutanı Albay Yalçın Enç çiçek vererek teşekkür ederken, Fakültenin Dekanı Prof. Dr. Ali Azar'da bir teşekkür belgesi sundu.
BEÜ Üniversitesi'nin Toplumsal Hizmet Uygulamaları çerçevesinde yürüttükleri sosyal sorumluluk projesiyle bu etkinliği hazırlayan öğrencilerin isimleri şunlar:
Ayşe Ağbayrak, Haluk Hiçyılmaz, Hülya Uçum, Birol Es, Mesut Köseoğlu ve Gökhan Turan.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz. Ereğli
Şube Yönetimi de Timsal Karabekir'e teşekkür etti.

Ali Azar da teşekkür belgesi verdi.