Milletvekili Turpcu gündüz programında, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı ve partililer ile birlikte Kandilli Beldesi ve Gökçeler Mahallesinde hayır çalışmalarına katıldı. Yöre esnafına ve TTK Armutçuk Müessesine ziyarette bulunan CHP Heyeti, ülkenin gidişatını temelden etkileyecek anayasaya değişikliği referandumunun siyasi parti seçimi olmadığını vurgulayarak, vatandaşlara ülkenin geleceği için `hayır` oyu kullanma çağrısı yaptılar. Milletvekili Turpcu, akşam programında ise, Karapınar Belediye Başkanı Ahmet Aydın, Çaycuma eski İlçe Başkanı Umut Başoğlu, İl Yöneticisi Cengiz Koşer, Perşembe Belde Başkanı İsmail Hakkı Durdu,Çaycuma ilçe Sekreteri Yüksel Ermiş ve Saltukova Belde Başkanı Sefarettin Çağlar ile birlikte Saltukova Beldesine bağlı Çorak, Cobular ve Ramazanoğlu Köylerine ziyaretlerde bulundu. Burada vatandaşlara seslenen Milletvekili Turpcu, Cumhurbaşkanı danışmanları tarafından yapılan, evet çıkarsa eyalet sistemine geçileceğine dair açıklamalara sert tepki gösterdi. Ülkenin karşı karşıya bulunduğu bölünme tehlikesine dikkat çeken Turpcu, 16 Nisan`da Hayır çağrısı yaptı.

 

“AĞIZLARINDAKİ BAKLAYI ÇIKARDILAR”

Turpcu`nun açıklamaları şöyle: “Ülkenin beka sorunu var diyerek oy istiyorlar. Ama ülkenin gerçek beka sorunu referanduma evet denirse asıl o zaman ortaya çıkacak. Ağızlarındaki baklayı daha fazla gizleyemediler. Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, İstanbul için özerklik istedi, ardından cumhurbaşkanı danışmanları arka arkaya referandumun asıl hedefini ortaya koyan itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundular. Cumhurbaşkanı bir Başdanışmanı `Evet çıkarsa eyalet sistemine geçilecek` açıklamasında bulundu. Diğer Başdanışmanı ise `16 Nisan`da halk kendi devletini kurmak için adım atıyor` dedi.”

 

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİYLEÜLKEMİZ FELAKETE, BÖLÜNMEYE, PARÇALANMAYA SÜRÜKLENİYOR”

“Bu açıklamalar çok önemli, bu kişiler aynı zamanda anayasanın hazırlanmasında görev aldılar. O yüzden bu anayasanın amacını iyi bilirler. Bu açıklamalar, referandumda önümüze konulan rejim değişikliği teklifinin nerede hazırlandığını, asıl amacının ne olduğunu açıkça ortaya çıkaran bir itiraf niteliği taşıyor.Biz bunları zaten söylüyorduk, şimdi kendi ağızlarıyla bizim söylediklerimizi teyit ettiler. Ülkenin kurucu ayarları ve rotasıyla oynuyorlar. Ülkemiz felakete, bölünmeye, parçalanmaya sürükleniyor.Emperyalistler Türkiye’de tek adam rejimi istiyorlar. Çünkü Türkiye şuan onlar için kontrol edilmesi çok zor bir ülke. Hükümeti ikna edersiniz, Meclis ikna olmaz. Meclis`i ikna edersiniz, yargı ikna olmaz. Meclis`i ortadan kaldırmaya kararlılar. Tek kişiyi ikna etmek 550 kişiyi ikna etmekten çok daha kolay.Meclis`in kanun yapma ve denetletme yetkisinin neden tek adama devredilmeye çalışıldığı açık değil mi? Tek bir kişiyi herhangi şekilde ele geçirirseniz, o ülkeye istediğinizi yaptırabilirsiniz!”


“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ REFERANDUMU BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ`NİN BİR BASAMAĞIDIR”

“Tepkiler gelince kelimelerle oynamayı seviyorlar. Daha açık nasıl söylesinler? Ülkeyi böleceğiz mi desinler? Bu süreçte Anayasa`da Cumhurbaşkanı’nın Meclisi fesih yetkisinin olduğunu kendileri de bilmesine rağmen inkar ettikleri gibi bu konuda da aynı stratejiyi yürütüyorlar. Bu referandumun sonu eyalet sistemidir. Anayasa değişikliği referandumu da Büyük Orta Doğu Projesi`nin (BOP) bir basamağıdır. Nedir bu proje? Türkiye’nin de içinde bulunduğu, Ortadoğu ve çevresinde bulunan devletlerinyeniden dizaynedileceği, rejimlerinin vesınırlarının değiştirileceği bir projedir. Barzani`nin neden evet dediğini şimdi daha iyi anlıyor musunuz?”


“16 NİSAN, BİR MEMLEKET MESELESİDİR”

“Eyalet sistemi ülkemizin intiharı demektir. Buna katkı sunan taraf olmayın. 16 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşı karşıya kaldığı en büyük sınavlardan biridir. Bu sadece bir referandum meselesi değil, bir memleket meselesidir. Cumhuriyet’in varlığı meselesidir. Kuruluşundan bu yana çok badire ve krizler atlatan ülkemiz belkide en sıkıntılı dönemini yaşıyor. 16 Nisan`da sadece kendiniz için karar vermeyeceksiniz, ülkemiz için, çocuklarınız, torunlarınız, doğacak olan evlatlarınıziçin karar vereceksiniz. Önümüzde tuzaklarla dolu bir Anayasa değişikliği bulunuyor. Bu nedenle, alacağımız karar, memleket meselesi, millet meselesidir. 16 Nisan Referandumunda oy pusulasındaki kahverengi toprağın rengidir, vatandır. Vatanın geleceği ve güvenliği için sizin `hayırlı` oylarınıza ihtiyacı var.”


“KARŞILIKLI CANLI YAYINA ÇIKAMIYORLAR”

“Anayasa gibi ülkeyi temeldenetkileyecek bir konuda canlı yayına çıkıp konuyu tartışmaktan çekiniyorlar.Liderlerin karşılıklı oturup fikirleri tartıştığı günleri unuttuk.Siyasetçiler gerçek gazetecilerle konuşmamaktan körelmişler, bunu dün Sayın Başbakan’ın katıldığı programda gördük. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, defalarca çağrı yaptı, istediğiniz kanalda, istediğiniz moderatörle tartışalım, hatta sizin süreniz benim süremin iki katı olsun dedi, hala ses yok.Meydanlarda tek taraflı bağırmak yerine, canlı yayında, halkın gözünün önünde karşılıklı anlatılsın! Anayasa için karşılıklı tartışılmayacaksa, canlı yayına çıkılamayacaksa ne için çıkılacak? Bununla birlikte, sürekli CHP ve CHP Genel Başkanı ile ilgili meydanlarda soru soranlar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun canlı yayın teklifini kabul ederek, bu soruları yüz yüze kendisine sorabilirler.”