Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde konuşlu askeri birliklere yapılan hain saldırı sonucunda 26 askerin şehit  22 askerin  ise yaralanması üzerine yazılı bir açıklama yapan MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı  Faruk Yazıcı, Milletimizin başı sağolsun. Kim ne derse desin Türk Milleti her zamankinden daha güçlü dimdik ayaktadır, ayakta olmak zorundadır dedi.

Yazıcı'nın açıklaması şöyle:


Türk Milletini kaos ortamına çekmeye çalışan zihniyetin ürünü olduğu belli olan terör saldırılarının devletimize zarar veremeyeceğine, aksine bu tarz zorluklardan her zaman güçlenerek çıkan bir milletin bu durumdan da güçlenerek çıkacağına inandıklarına vurgu yapan Yazıcı, Türk Milleti düzen bozmaya yönelik eylem yapanlara fırsat vermeyecektir. Milletimizin hassasiyet sahibi olduğu konular hakkında, düzen bozmaya yönelik eylemler her zaman yapılmıştır. Lakin bu güne kadar yapılan hangi eylem amacına ulaşmış ki bundan sonra yapılanlarda ulaşsın? Her ocağa ateş düşürmeye çalışanlar, komşusunun ocağına ateş düşünce bu milletin canı yanmıyor mu zannediyorlar? Hangi ocağa ateş düşerse, hangi vatan evladı şehit düşerse tüm anaların bağrı yanmıyor mu zannediyorlar? Bağrı yanan anaların, ateş düşen ocakların feryatlarını hiç mi duymuyorlar? Şehitlik mertebesinin önemine inanan, evladını 'vatana kurban olsun' diyerek askere gönderen ocak sahiplerinin VATAN SAĞOLSUN nidalarını duymazdan mı geliyorlar? Bir değil binlerce şehit versek de, canımız, bağrımız yansa da BİZ her zaman güçlüyüz, dimdik ayaktayız. Kimsenin ama kimsenin bu milleti bölmeye, bir karış toprağını almaya gücü yetmeyecektir. dedi.

Saldırıların hesabının sorulacağına inandıklarını da belirten Yazıcı, Bu milleti yönetenlerin gerekenleri yapacağına inancımız tamdır. Tüm siyasi partilerin iktidarıyla, muhalefetiyle bir olduğu Biz terör saldırıların karşısındayız ve saldırıları lanetliyoruz dedikleri bugün, terör saldırıları karşısında Türk Milletinin şanlı ordusu ve güçlü emniyet kuvvetlerimiz gereken cevabı gerektiği şekilde verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın derken düzenlenen hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar dilediğini belirtti.