20 Bin lira ödül verilen yağlı direkten Türk bayrağını kapma yarışında suda baygınlık geçiren kişiyi arkadaşları kurtardı, sağlık ekiplerine teslim etti.

Kdz.Ereğli'de, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler ilgi çekti.

AMANSIZ MÜCADELE

Kutlamalar kapsamında ilk olarak Bozhane liman mevkisinde halat ve kürek çekme, yüzme, kano, optimist, lazer yarışlarında sporcular, rakiplerini geçmek için amansız bir mücadele ortaya koydu.

YAT LİMANI HAYALİ

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, burada yaptığı konuşmada, Kabotaj Bayramı'na katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara teşekkür etti. Türkiye'nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu anlatan Çorumluoğlu, "Bu ülkenin denizlerinin kıymetinin bilinmesi için önemli bir tarih. Ereğli'de yurt dışından ve yurt içinden gelenlerin misafir edilebileceği bir yat limanı projesini hayata geçirmek en büyük hayalim. Çalışma zamanı çalışma, üretme zamanı üretme, eğlence zamanı da eğlenme. Bugün eğlenme vakti. Bundan sonra bu tür faaliyetlerin içerisinde olacağız ve destekleyeceğiz" dedi.

POSBIYIK: "5 YILDA PASLANMIŞSINIZ"

Eğlenceli görüntülere sahne olan yağlı direkte Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ödülün 20 bin lira olduğunu açıkladı. Alandakiler Posbıyık'a sevgi gösterilerinde bulundu. Posbıyık, yarışmanın uzaması üzerine, "5 Yıl geçti bakıyorum paslanmışsınız" dedi.

ARKADAŞLARI SUDAN ÇIKARDI

Bayramın simgesi haline gelen yağlı direk yarışında, yaklaşık 1,5 saat bayrağı almak için ter döken sporculardan biri direkten düştü. Suda baygınlık geçiren kişinin yardımına direkten atlayan diğer kişiler koştu. Kıyıya çıkarılan genç, 112 acil servis ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yarışmaların ardından, dereceye girenlere ödül verildi.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)