Belde sakinleri, 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) yıllarca ülke ekonomisine sağladığı katkının turizme yönlendirilmesi için başlattığı temizlik çalışmalarını tamamladı.



Varagelin bulunduğu alana yurt içi ve yurt dışından gelenlerin dahi olduğunu anlatan belde sakinlerinden Ayhan Altuntaş, yaptığı açıklamasında, söz konusu bölgenin turizme kazandırılması için yetkililerin desteğini beklediklerini söyledi.





Bölgenin Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 2015 yılında koruma altına alındığını, belde sakinlerinin de gönüllü olarak yaptığı temizlik çalışmalarını tamamlandığını anlatan Altuntaş, "Şimdi de varagelin bulunduğu alana seyir tepesi oluşturuyoruz. Banklar konuldu, şimdi ise tehlike oluşturan bölümlerini gerekli güvenlik önlemlerini almak için korkuluk çekiyoruz" dedi.

Özellikle hafta sonu beldeye çok sayıda kişinin gelerek söz konusu alanda vakit geçirdiğini de ifade eden Altuntaş, tarihi bölgeye sahip çıkmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)