Türk Silahlı Kuvvetleri adına darbe yaptığı öne sürülen bir grup ile ilgili çok yönlü iddialar halen daha açıklığa kavuşmamışken vatandaş sokağa inerek demokrasiye sahip çıktığını ilan etti.

 

Kdz.  Ereğli Belediyesi’nin dağıttığı Türk Bayrakları ile Atatürk Anıtı çevresinde toplanan vatandaşlar, daha sonra en önde Milletvekili Çaturoğlu, Belediye Başkanı Uysal ve AKP ilçe Başkanı Çakır ile birlikte ilçe Emniyet Müdürlüğüne yürüyerek destek verdiler.

 

İlçe Emniyet Müdürü Fahri  Küçük vatandaşlara yaptığı konuşmada, Ereğli’de herhangi bir sıkıntı olmadığını ve Jandarma Komutanının da Kaymakam ile birlikte Emniyette bulunduklarını ifade etti.


Milletvekili Faruk Çaturoğlu "Bu darbe girişimini size göre kim yaptı/yapıyor?" sorumuzu, "Ordunun içinden küçük bir grup ile paralel" sözleriyle yanıtladı. Aynı soruyu yönelttiğimiz İlçe Başkanı Fatih Çakır da, "paralel" dedi.


 

Türkiye 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı Türkiye darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Halen daha sonuçlanmayan ve bir çok iddianın haber kanallarında yer aldığı gecede, Emeğin Başkenti’nde darbe girişi yaşanmadı. Halk sokağa inerek demokrasiye sahip çıktığını, çıkacağını haykırdı. AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu parti binası önüne toplanan kalabalığı yaptığı açıklamada, MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli’nin de halkı demokrasiye sahip çıkmak için sokağa davet ettiğini ve bazı duyarlı solcuların da aynı paralelde demokrasi için sokakta olduklarını ifade etti.

AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın daveti üzerine ilçe binasının önüne gelen vatandaşlar tekbir getirerek slogan attılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “halk sokağa insin” çağrısı üzerine Ereğli’de de AKP ilçe Binası önünde toplananlar, buradan sloganlar atarak Atatürk Anıtı’na yürüdüler. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Zabıta Müdürü Alptekin Dursun’u bularak hemen bayrak dağıtımının yapılmasını istedi. Atatürk Anıtı önünde dağıtılan bayraklar vatandaşlar tarafından kapışıldı. Türk Bayraklı vatandaşlar Atatürk Anıtı önünde demokrasiye bağlılıklarını haykırdılar. Vatandaşlar paralel aleyhine slogan attılar.