Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde haftanın ilk günü yine bilindik fotoğraf kareleri yaşanıyor.

Okuyucular tarafından gazetemize gönderilen fotoğraflarda Kdz.Ereğli ilçe merkezinin yanı sıra Alaplı ve farklı bölgelerden gelen hastalar Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi'nde şifa arıyor.

Poliklinikler önünde oluşan kalabalıklar nedeniyle zaman zaman tartışmalar da yaşanıyor.

Günde binlere yakın hasta kabulü yapılan hastanede vatandaşlar ise yoğunlukların azaltılması için yeni önlemler alınması gerektiğini belirtiyorlar.

Sosyal medya hesaplarının yanı sıra gazetemize elektronik ileti gönderen vatandaşların talepleri şu şekilde:

"Şu mübarek ayda gelip şu hastanenin içine bir baksınlar. Kuyruklar nereden nereye, yoğunluklar giderek artıyor. Poliklinikler önü oldukça yoğun. Hasta olanlar sırada bekliyor. Bir önlem alınmalı, hastanede doktor sayısını arttırsınlar. Hasta olmadan gelenler bile neredeyse hasta olup gidecekler. Değerli yöneticilerimizi siyasetçilerimizi Ereğli Devlet Hastanesi'ndeki yoğunlukları görmeye davet ediyoruz, buyurun hastaneye gelin. İftar sofralarında boy boy fotoğraf verenler lütfen sizleri halkın yanında olmaya sorunlarını çözmeye davet ediyoruz."

Bir vatandaşın sedyede polikilinik önünde beklerken çekilen fotoğraflarını da atan başka bir vatandaşın isyanı da şu şekilde:

"Hastanenin içerisi havasız, klimalar çalışmıyor, nefes yolu ile zaten bir çok hastalık bulaşıyor. Havalandırmaların tam anlamıyla çalışması lazım, polikiliniklerin önü yoğun. Fotoğrafta attığımız gibi saat 11.00'de polikilinik önüne sedyede yatan sondajlı bir amcayı getirdiler, amca zaten zor nefes alıyordu, perişan bir haldeydi adamı o şekilde polikilinik önüne getirdiler. Güvenlik kameraları varsa açın izleyin allah aşkına. Farklı bölgelerde hizmetin en güzeli alınırken bizim Ereğli neden böyle?"

GAZETEMİZ SORUMLU MÜDÜRÜ MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ, KDZ.EREĞLİ'DE YAŞANAN SAĞLIK SIKINTILARINI KALEME ALMIŞTI.

İŞTE O YAZILARDAN SADECE BİR TANESİNDE BEKTAŞ ŞU İFADELERE YER VERMİŞTİ:

Kırmacı tarafına Butik Hastane yapılacağı ve yatırım programına alınacağı duyurulmuştu, yıllar önce. (2016) Hatta gazete arşivlerinde fotoğrafları ve yapılan açıklamalar ile belgeli.

Bu Butik Hastane ile mevcut hastanenin yoğunluğunu azalacak, vatandaşlar ilçedeki iki özel hastaneye mahkum edilmeyecekti.

Uzunmehmet, Orhanlar, Kadıtarlası, Süleymanlar, Çavdarlı, Kestaneci, Kırmacı, Balı Mahalleleri ile Kandilli Beldesi'ne kadar olan alanda yaşayan on binlerce vatandaş bu bölgede yapılacak Butik Hastane ile kısa sürede hastaneden tedavi görebilme imkanına kavuşacaktı. Doğal olarak ilçenin bir tarafından Ömerli tarafındaki Ereğli Devlet Hastanesi'ne gitmekten de kurtulacaktı.

Böylelikle mevcut hastanelerdeki yoğunluk ise ciddi oranda azalacak, hastanelerde tedavi kalitesi giderek artacaktı.

Neden yapılmaz, neden bunlar için mücadele edilmez, neden vatandaşın sağlığı herşeyin önünde tutulup çaba harcanmaz anlamış değilim.

Kenti yönetenler, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları, özel günlerde, sosyal medyada boy boy fotoğraflar paylaşan siz kıymetli büyükler, neden bu konuda çıkıp bir açıklama yapmazsınız? Neden çıkıp bunun ile ilgili bir adım atmazsınız, yazık günah değil mi bu bölge insanına?

Ben yazmaktan bıkmayacağım ve bu konuyu da ısrarla dile getirmeye devam edeceğim, ilçedeki özel bir hastanede anjiyo, by-pass ile yapılabiliyor, bunu başarıyorlar. 5 Yıldızlı otel ayarında Ereğli, Alaplı ilçelerinin yanı sıra farklı bölgelerden de hastalara şifa veren Ereğli Devlet Hastanesi'nde neden bu ameliyatlar gerçekleştirilemiyor.

Ereğli Devlet Hastanesi'nde doktor var ancak kalp rahatsızlığı olan bir kişiye sadece tanı koyabiliyor, anjiyo veya diğer ameliyatların olabilmesi için ise başka bir hastaneye yönlendiriyor. Ne kadar üzücü bir durum değil mi?

Herşeyin başı sağlık.

Allah önce sağlık versin...

Yetkililer de artık kendini değil şu memleketin insanını düşünsün.

Not: Ankara'dan bir yetkili gelse kimseye kimliğini açıklamadan ilçenin durumunu vatandaşlardan dinlese, kendisi bizzat görse, sorunları ve neden çözülemediğini anlasa iddia ediyorum buradaki yöneticilerin bir çoğu o koltuklarda oturamaz, bir çoğunu da siyasetten silerler.

Mustafa Kemal BEKTAŞ